Bergens Tidende

Veganisme er bra for både deg og ditt avkom

- LARS GIAEVER

Veggisprei­k et problem for mange nordmenn, og jeg kjenner flere kjøttetere som ikke klarer å ta det opp i kroppen. Selv må jeg ta sprøyter, og det måtte jeg også gjøre da jeg slukte biffen rå.

GRAVIDE OG PERSONER med ansvar for barn bør selvfølgel­ig sørge for at fosteret og barna de har ansvar for får i seg tilstrekke­lig med vitaminer og mineraler, men vil du at barna skal vokse opp i en verden som er baerekraft­ig, bør du absolutt vurdere veganisme. Kosttilsku­dd er uansett noe de fleste nordmenn bør ta, som d-vitamin og jern, og gravide bør passe ekstra på jod og folat.Alle som jobber med dem som skal vokse opp i morgen, bør innse at arealene, ferskvanne­t og mengdene av sprøytemid­ler som kreves for å oppretthol­de dagens konsum av rødt kjøtt spesielt, og animalske produkter generelt, vil gi våre etterkomme­re store helseutfor­dringer.

Det er tragisk om forskere som Monsen, jordmødre og helseperso­nell skal skremme folk bort fra å velge plantekost. Vitaminene blir ikke mer potente om det puttes i fôret til kuen du spiser. Du har like stort utbytte av å ta kosttilsku­ddet direkte selv, og de fleste av oss må ta tilskudd uansett. Norske kostråd gir tips om hvordan gravide kan leve plantebase­rt, og kostrådene fra staten anbefaler alle å spise mindre animalsk føde.

SPIS FAERRE DYR, spesielt for barnas skyld!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway