Bergens Tidende

Seks leilighete­r brant i Åsane

- LIV SOLLI OKKENHAUG liv.okkenhaug@bt.no ADRIAN BRUDVIK foto TOR HØVIK

Ingen kom til skade i den kraftig brannen.

Rundt klokken 15.15 lørdag fikk brannvesen­et melding om brann i et rekkehus i Langarinde­n i Åsane. Brannen begynte i det midterste huset i en rekke på fem, med to leilighete­r i hvert av husene.

Etter hvert spredte brannen seg også til to av de andre husene i rekken.

– Vi har relativt god kontroll på to av husene, men kjemper for å få slukket brannen i det tredje, sa brannsjef Leif Linde i Bergen brannvesen, rundt klokken 17.

Et kvarter seinere meldte brannvesen­et at mannskapen­e hadde kontroll på brannen også i det siste huset, og drev med etterslukk­ing utover kvelden.

– Må ha brent en stund

– Det må ha brent en stund før vi kom frem, for brannen var fullt utviklet da vi kom, sier brannsjefe­n.

Alle beboere i husene er gjort rede for, og ingen er skadet. Det er uklart hvor mange som befant seg i huset da det begynte å brenne.

–Vi har finkjemmet fem av leilighete­ne med røykdykker­e. I den siste er det fortsatt åpne flammer, så der har vi ikke kunnet gå inn. Men vi har kontroll på alle personene som har adresse der, sa Linde klokken 17.

Mens brannvesen­et finkjemmet boligene, jobbet politiet parallelt med å kontakte aller personer registrert på adressene som brant.

En av dem som fikk telefon var Linda Larsen, som bor i en av leilighete­ne brannen spredte seg til. Hun og sønnen var ikke hjemme da det begynte å brenne.

– Jeg burde kanskje vaere trist, men jeg er veldig glad for at ingen er skadet. Så lenge vi har det fint, er alt bra. Det er tross alt bare døde ting i huset, sier Larsen.

Fryktet gressbrann

Beboerne i flere leilighete­r er nå husløse.

– Bergen kommune er på banen og skal sørge for at de får et overnattin­gssted, sier operasjons­leder Morten Rebnord i Vest politidist­rikt til NTB.

Bergen brannvesen rykket ut med 30 mannskaper, og fikk i tillegg hjelp fra brannvesen­et i Lindås.

– Vi bemanner opp på grunn av brannfare i terrenget rundt. Akkurat nå er vi ikke så bekymret for husene rundt her, men det skal ikke mer enn en gnist til før det tar fyr i gresset rundt, sa Linde.

Brannen skapte kraftig røyk som kunne ses fra store deler av Åsane og fra Askøy-siden.

Brannvesen­et ba folk i området trekke innendørs og lukke vinduene for ikke å puste inn røyken.

– Dyster stemning

Nabo Tanja Brendehaug og sønnen Daniel Mjelde syntes situasjone­n var ubehagelig. Flere naboer hadde samlet seg i gaten nedenfor.

– Det er dyster stemning i gaten nå. Vi har sagt til alle som er rammet at hvis de trenger et sted å bo, klaer eller noe annet, så må de bare komme til oss, sier Brendehaug.

Hun var en stund svaert bekymret for at brannen skulle spre seg også til deres hus.

– Heldigvis ser det ut som vi unngår det.

 ?? FOTO: ADRIAN BRUDVIK ?? – FORFERDELI­G: Daniel Mjelde satt på rommet sitt og spilte da katten kom inn til ham for så å hoppe ut av vinduet. – Da så jeg brannbilen­e og røyken. Det er helt forferdeli­g, sier Mjelde. Her sammen med moren, Tanja Brendehaug.
FOTO: ADRIAN BRUDVIK – FORFERDELI­G: Daniel Mjelde satt på rommet sitt og spilte da katten kom inn til ham for så å hoppe ut av vinduet. – Da så jeg brannbilen­e og røyken. Det er helt forferdeli­g, sier Mjelde. Her sammen med moren, Tanja Brendehaug.
 ??  ?? FULL FYR: Brannvesen­et tror brannen må ha pågått en stund før de kom til stedet.
FULL FYR: Brannvesen­et tror brannen må ha pågått en stund før de kom til stedet.
 ??  ?? RAMMET: Linda Larsen og sønnen bor i et av husene som brant.
RAMMET: Linda Larsen og sønnen bor i et av husene som brant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway