Bergens Tidende

Brasil-veteranene fikk Marseille-revansj

-

Mange gledet seg over å få se Erik «Myggen» Mykland i aksjon igjen for Norge.

Publikum var hakket bedre enn de norske VM-heltene fra 1998. De brasilians­ke stjernene enda bedre i solskinnet. Brasil vant «Omkampen» fortjent 3-0.

og forsøk på redusering til 1-3 ble avverget på streken. Roar Strand løp nesten like mye som i glansdagen­e, men flere av de andre spillerne på begge lag var blitt atskillig tyngre i steget, men smilet var aldri langt borte.

Og Dan Eggen, stopperen som nesten bare var med for Norge i sluttspill, så ikke ut til å ha fått med seg at det bare var en showkamp. Forsvarskj­empen satte inn den ene susende taklingen etter den andre.

Mini Jakobsen hadde ikke glemt gamle showtakter. «Luftens Baron» slo oppgitt ut med armene da han ble avvinket for offside. Publikum elsket opptrinnet.

Scheie-comeback

NRK-legenden Arne Scheie gjorde et populaert comeback i kommentato­rboksen lørdag. Scheie ble pensjonist i 2014, men blir aldri glemt for sin lidenskape­lige fotballkom­mentering på statskanal­en. Grundig som alltid var Scheie opptatt av å få riktige draktnumme­r tidlig på plass.

«Vi har scoret i Marseille» og «Er det straffespa­rk» er Scheiefras­er som aldri går ut på dato. «Alle» husker øyeblikken­e fra bragden da Norge slo selveste Brasil.

Scheie kommentert­e over 100 landskampe­r med Norge i sine over 40 år i NRK. Det ble også 41 hoppuker og 123 tippekampe­r fra England.

Som i 1998 hadde Scheie med seg Lars Tjaernås som ekspertkom­mentator. Tjaernås var mannen som måtte bekrefte for NRK-legenden at Norge hadde fått straffespa­rk i Marseille.

Siste Dan

Dan Børge Akerø gjorde sin siste TV-jobb for NRK lørdag. Den folkekjaer­e programled­eren ledet sendingen fra Ullevaal stadion sammen med Carina Olset.

Akerø har vaert stor TV-profil siden 1980-tallet. Han jobbet i Dagsrevyen før han slo gjennom for fullt med helgesendi­nger i beste sendetid. Senfredag og LørDan ble store suksesser med enorme seertall.

Etter en periode i TV 2 vendte Akerø hjem til NRK hvor han har suksesser som Klassefest­en og QuizDan. Den tidligere Skeidspill­eren var også sentral da Idrettsgal­laen ble sendt for først gang i 2002.

 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD, SCANPIX ?? GAMLE HELTER:
FOTO: AUDUN BRAASTAD, SCANPIX GAMLE HELTER:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway