Bergens Tidende

Arrangøren­e er godt forberedt på «høststorme­n»

- HILDE OLSEN AALVIK holde.olsen.aalvik@bt.no

– Vi sikrer gjenstande­r som er spesielt utsatt, og vi vurderer forholdene fortløpend­e, sier sjef for Bergenfest, Frank Nes.

Torsdag kan det ventes vind opp mot stiv kuling på 13 til 17 meter i sekundet, og sterke vindkast. Arrangøren­e av Bergenfest har fortløpend­e kontakt med Meteorolog­isk institutt for å få deres vurderinge­r om utviklinge­n av vinden i løpet av torsdagen.

– Vi vil selvsagt ikke gjøre noe som utsetter artister, medarbeide­re og publikum for unødig risiko, og vi iverksette­r nødvendige tiltak med tanke på dette, sier Nes.

De har en omfattende sikkerhets­plan som blant annet omhandler tiltak ved ekstreme vaerforhol­d.

– God skjermet

– Indre Bergenhus festning, der de to utendørssc­enene på festivalen befinner seg, er relativt godt skjermet for vind av traer og bygninger og på grunn av måten de er plassert i terrenget. Men det er ikke dermed sagt at de vil gå klar. Vi rådfører oss derfor fortløpend­e om situasjone­n, sier Nes.

Arrangøren­e vil også informere publikum som har kjøpt billetter til festivalen torsdag om situasjone­n.

– Vi vil sende ut e-post og SMS, samt varsle på våre sosiale medier om at publikum må planlegge så godt det lar seg gjøre før de kommer.

Det er foreløpig ikke snakk om at noen konserter vil bli avlyst.

– Vi har gjort over 100 arrangemen­ter på Festningen. Det skal veldig mye til for at noe blir avlyst. Det er i så fall hvis det er fare for liv og helse, sier Nes.

Scenene er alltid utstyrt med vindmålere, og arrangøren­e har kontakt med alle sine leverandør­er av scene, høyttalere og annet utstyr, for å sikre at ingenting blir tatt av vinden.

– Det er en del usikkerhet knyttet til vinden. Vindretnin­gen kan endre seg, og tidspunkte­t for når vinden inntreffer kan også endre seg. Vi er derfor godt forberedt på det meste. Vi jobber døgnet rundt, vi har en plan og iverksette­r de tiltakene som trengs. Det viktigste er at alle opplever Bergenfest som trygt.

Kraftige byger

Med den kraftige vinden følger også et lavtrykk i form av regn.

– Det er et svaert kraftig lavtrykk for denne årstiden, som vil komme natt til torsdag. Regnet vil komme tidlig torsdag formiddag, og det vil nok vaere sammenheng­ende nedbør i et par timer, med stiv kuling og bygevaer på kvelden, forteller Frode Hassel i Vaervarsli­nga.

Natt til fredag vil vinden løye til frisk bris, men bygevaeret vil fortsette hele fredagen. Det ligger også byger i prognosene for lørdagen.

– Det vil nok vaere lurt å ta med seg regntøy om man skal på Bergenfest. Når bygene kommer kan de vaere ganske kraftige.

Finvaeret vil vise seg igjen utover dagen på søndag.

– Vi kan ikke tenke på at finvaeret avtar nå som festivalen starter. Vi bor i Bergen og er vant til at det både regner og blåser, gjerne begge deler samtidig. Vi jobber med de forholdene vi til enhver tid blir servert, og lever med det slik alle andre som har valgt å oppholde seg over tid her på Vestlandet, sier sjefen for Bergenfest.

Vi vil sende ut e-post og SMS, samt varsle på våre sosiale medier om at publikum må planlegge så godt det lar seg gjøre før de kommer. Frank Nes, sjef for Bergenfest

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? FORBEREDT: Sjef for Bergenfest, Frank Nes sier de er godt forberedt på den kraftige vinden som er meldt torsdag.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ FORBEREDT: Sjef for Bergenfest, Frank Nes sier de er godt forberedt på den kraftige vinden som er meldt torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway