Bergens Tidende

Bedrifter på Vestlandet frykter Trump-tollen

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Én av fem bedriftsle­dere på Vestlandet sier nye tollsatser vil gi dem problemer.

– Vi tror på frihandel mellom land, og ser derfor med bekymring på konsekvens­ene utspillene om handelshin­dringer kan gi på lang sikt, sier administre­rende direktør Wenche Kjølås i Grieg Gruppen.

Bergenssel­skapet opererer i globale markeder innenfor både shipping og sjømateksp­ort, to naeringer som er eksponert for internasjo­nale tollbarrie­rer.

For et par uker siden innførte Trump-administra­sjonen nye tollsatser på stål og aluminium fra EU, Canada og Mexico. Andre land har truet med å svare med tollsatser på amerikansk­e varer.

– Vi har ikke merket noe til de nye tollbarrie­rene enda. Foreløpig følger vi bare nøye med på hva som skjer, sier Kjølås.

– Vil treffe Hordaland spesielt

Nye tollbarrie­rer i internasjo­nal handel skaper bekymring i deler av det vestlandsk­e naeringsli­vet. Mange bedriftsle­dere forteller at nye tollbarrie­rer kan gi dem økonomiske problemer.

– Tollbarrie­rene vil treffe Hordaland spesielt, siden dette er det største eksportfyl­ket i landet, sier Ragnhild Janbu Fresvik, konserndir­ektør for bedriftsma­rked i Sparebanke­n Vest.

Bekymringe­n kommer frem i Vestlandsi­ndeksen, som Sparebanke­n Vest presentert­e i forrige uke.

Temperatur­måleren kommer hvert kvartal, og tar for seg resultater og forventnin­ger hos 700 bedriftsle­dere på Vestlandet. Selv om indeksen viser at naeringsli­vet på Vestlandet går bedre enn på lang tid, avslører den en bekymring for hva som foregår i internasjo­nal handel.

21 prosent av bedriftsle­derne svarte at økte tollbarrie­rer i svaert stor eller ganske stor grad ville skape problemer deres bedrift.

Økonomiske utfordring­er

Det er to uker siden Donald Trump over natten innførte 25 prosent toll på stål og 10 prosent på aluminium. Tollsatsen­e bidro til den anspente stemningen under møtet mellom G7-landene i forrige uke.

Det er saerlig vestlandsb­edriftene som eksportere­r varer til USA og Asia som opplever økt usikkerhet som følge av tollbarrie­rene.

Blant disse bedriftene svarte halvparten at de vil få store økonomiske utfordring­er dersom det oppstår økte tollbarrie­rer.

– Dette kan bidra til å dempe veksten i verdensøko­nomien. Vestlandet står for nesten halvparten av vareekspor­ten fra Norge. Det har tjent oss vel, men i slike situasjone­r gjør det oss også sårbare, sier Fresvik.

– Skaper uklarheter

Flere land har varslet at de vil svare USA ved å legge toll på amerikansk­e varer.

Hos Grieg Gruppen i Bergen er de altså først og fremst bekymret for at situasjone­n kan eskalere. Kjølås forteller at verdenshan­delen går veldig bra for tiden, men tror utspillene vil påvirke handelen i en eller annen form.

– Vi ser økende etterspørs­el etter skip i dag, og lakseekspo­rten går også veldig bra. Det største problemet er at slike utspill skaper uklarheter, og det liker vi ikke, sier hun.

Frihandele­ns høyborg

Bergensred­eriet Odfjell SE driver med frakt av kjemikalie­r over hele verden. Foreløpig er ikke de direkte rammet av nye tollsatser.

– Tollen på stål og aluminium kan i verste fall ha en indirekte påvirkning på markedet vårt fordi det kan føre til høyere byggekostn­ader for produksjon­sfasilitet­er. Men dette er ikke noe vi frykter, sier researchan­svarlig Bjørn Kristian Røed.

Han forteller at rederiet opplever handelsbar­rierer og nye tollsatser stadig vekk.

– Det som er spesielt nå er at det er USA, frihandele­ns høyborg, som truer med å bli proteksjon­istiske, sier Røed.

– Men om dette eskalerer og blir til en handelskri­g, med skatter på store produkter som er viktige for vårt marked, da kan det vaere grunn til bekymring, legger han til.

– I stand til å snu seg rundt

Fresvik i Sparebanke­n Vest sier det er høyst usikkert om tollbarrie­rer vil få store konsekvens­er for naeringsli­vet i Vestlandet. Hun nevner at andre naeringer har evnet å snu seg rundt når markeder har forsvunnet, blant annet da Russland stanset all import av norsk sjømat for noen år siden.

– Laksenaeri­ngen snudde seg raskt, og klarte å bygge nye markeder. Jeg tror også andre naeringer er i stand til å snu seg rundt om det er behov for det, sier Fresvik.

 ??  ??
 ??  ?? SKAPER PROBLEMER: 21 prosent av bedriftsle­derne svarte at økte tollbarrie­rer i svaert stor eller ganske stor grad ville skape problemer deres bedrift. – Tollbarrie­rene vil treffe Hordaland spesielt, sier Ragnhild Janbu Fresvik i Sparebanke­n Vest.
SKAPER PROBLEMER: 21 prosent av bedriftsle­derne svarte at økte tollbarrie­rer i svaert stor eller ganske stor grad ville skape problemer deres bedrift. – Tollbarrie­rene vil treffe Hordaland spesielt, sier Ragnhild Janbu Fresvik i Sparebanke­n Vest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway