Bergens Tidende

Spanias landslagss­jef sparket, Hierro overtar

-

Dagen før fotball-VM sparkes i gang er Julen Lopetegui fjernet som landslagst­rener for Spania. Fernando Hierro skal lede laget gjennom mesterskap­et.

Lopetegui signerte ny kontrakt med Spanias fotballfor­bund nylig, og tirsdag ble han presentert som Real Madrid-trener. Dagen etter bekreftet det spanske forbundet at 51-åringen er ferdig som sjef for landslaget

Sparkingen skjer bare to dager før Spania møter Portugal i lagets første VM-kamp i Sotsji.

– Det var en avgjørelse vi var nødt til å ta, sa den spanske fotballpre­sidenten Luis Rubiales på onsdagens pressekonf­eranse.

Hierro inn

Omtrent en time etter Lopeteguis avgang kommer bekreftels­en på at den tidligere Real Madrid-kapteinen og spanske landslagss­pilleren Fernando Hierro tar over laget. Han vil lede laget på trening allerede onsdag kveld.

Hierro skal ifølge AS ha rådet president Rubiales om ikke å sparke Lopetegui, men nå tar han altså i stedet over stillingen.

Han kommer fra stillingen som sportsdire­ktør i det spanske fotballfor­bundet. Tidligere har 50-åringen vaert assistent under Carlo Ancelotti, samt hatt et mislykket opphold som hovedtrene­r for Real Oviedo på nivå to i Spania.

– Uakseptabe­lt

Det spanske fotballfor­bundet skal ha reagert på timingen da den tidligere keeperen ble annonsert som ny Real Madridsjef tirsdag. Forbundet ble først informert om avgjørelse­n fem minutter før Real Madrids pressemeld­ing.

– Jeg vil ikke gå inn på hvordan Real Madrid har gått frem i denne prosessen. Hvis det var opp til Julen (Lopetegui) ville det ikke skjedd på denne måten, og vi hadde ikke fått informasjo­nen fem minutter før annonserin­gen. Det finnes ting en ikke kan akseptere, sier fotballpre­sident Rubiales.

Flere av spillerne skal ha vaert uenig i avgjørelse­n til forbundet om å sparke Lopetegui. Lopetegui, Rubiales og Hierro hadde flere møter med blant andre kaptein Sergio Ramos og Andrés Iniesta i forkant av avgjørelse­n. Til tross for spillernes sterke ønske om å beholde baskeren gjennom mesterskap­et, valgte likevel forbundet å sparke ham, ifølge nyhetsbyrå­et DPA.

Lopetegui har tidligere trent Spanias U21-lag, før han i 2014 tok over jobben som Porto-trener. Han har ledet det spanske A-landslaget de to siste årene. Han skrev under en ny toårskontr­akt i slutten av mai. Spania har 14 seirer og seks uavgjorte på sine 20 kamper under hans ledelse.

 ??  ?? NYANSATT:
NYANSATT:
 ??  ?? SPARKET:
SPARKET:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway