Bergens Tidende

Underholde­nde og passe saert

-

Kultbandet Sparks var svaert underholde­nde.

En underlig blanding av rock, techno, operette og alt du ellers kan tenke deg. Med fem ekstra musikere i bandet – alle iført rosa dressjakke­r – ser de ikke akkurat ut som standard Bergenfest-artister. Vokalist Russell – med århundrets mest mislykkede hårtupê – og Ron bak pianoet med steinansik­t, blek bart, hvit skjorte og rosa slips.

Selv om plenen er fullsatt er responsen mer undrende enn overstrømm­ende. I den grad en skal sammenlign­e kveldens forestilli­ng med noe må det vaere Queens «A Night At The Opera». Det låter felles prosjekt i 2014, men i stedet valgte de å satse. Og takket vaere låter som «Chateau» og «Big Jet Plane», har de nå bevegd seg vekk fra de små kjellerlok­alene og inn i de store konserthal­lene.

Og på Bergenhus viser de sammen med resten av bandet at de kler den store scenen. Det er riktignok tidvis noe litt monotont over bandet, og de kan innimellom høres ut som en australsk kopi av de amerikansk­e indierocke­rne i The War On Drugs.

Men Angus & Julia Stone klarer å finne små ting som spriter opp sangene, og gjør

helt ålreit – om enn noe saert.

MEN DET BLIR skikkelig liv i publikum når eldstebror Ron til slutt kaster slipset og gir seg hen i en heller saer dans på scenen. Og selvfølgel­ig kommer også Sparks største hit etter hvert, «This Town Ain’t Big Enough For Both Of Us». Toppet listene i 1974.

Knapt dagligdags kost, men absolutt minneverdi­g

Musikkanme­lder i BT dem interessan­te. En trompetsol­o her, og et støyparti der.

LÅTENE TIL Angus & Julia Stone er lette å like. De er for så vidt også lette å glemme, men av og til gjør det ingenting.

PS: Nick Cave & The bad seeds gikk på scenen for seint til at vi fikk det med i papiravise­n. Les anmeldelse­n på bt.no.

Musikkansv­arlig i BT

 ??  ??
 ??  ?? EINAR ENGELSTAD
EINAR ENGELSTAD
 ??  ?? KJETIL KOPREN ULLEBØ
KJETIL KOPREN ULLEBØ
 ??  ?? SOLBRILLEV­ENNLIG: Angus & Julia Stone spiller solbrillev­ennlig rock, som skapt for døsige festivalda­ger.
SOLBRILLEV­ENNLIG: Angus & Julia Stone spiller solbrillev­ennlig rock, som skapt for døsige festivalda­ger.
 ??  ?? FØRSTE GANG: Kultbandet Sparks var i Bergen for første gang onsdag.
FØRSTE GANG: Kultbandet Sparks var i Bergen for første gang onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway