Bergens Tidende

Staten må betale for Bybanen

-

til å tilrettele­gge fortetting­en av byen med et godt kollektivt­ilbud og sørge for at det er nok arbeidspla­sser til dem som kommer til. Flere bedrifter har uttalt at Bybanen er viktig for dem fordi den er med på å binde byen sammen. Slik får man ikke all etterspørs­el etter varer i sentrum, men over hele Bergen.

Dette bidrar til å produsere flere bedrifter ved bybanetras­een, som igjen er med på å bidra til flere arbeidspla­sser i Bergen. Bybanen legger til rette for at Bergen kan bli en baerekraft­ig og grønn by med et sterkt naeringsli­v. Dersom staten tar regningen, kan Bybanen bli bygget raskere fremfor at fremdrifte­n hviler på den usikre bompengefi­nansiering­en.

NÅR STATEN KAN finansiere 100 prosent av Intercity-togene til og fra Oslo på Østlandet, kan staten også klare å dekke Bybanen i Bergen. Bergen er viktig for Norge, saerlig innenfor maritime naeringer og forsknings­miljø, medier og petroleum. Dessuten kommer Bergen til å ha enda større politisk og økonomisk betydning i fremtiden med det nye storfylket Vestland.

BERGENSERE TAR ALLEREDE en stor kostnad for den grønne omstilling­en. Bompengene er på smertegren­sen. Nå må staten komme på banen og sikre at bompengene ikke trenger å gå til videre utbygging av Bybanen, men til nye veier, flere busser, flere kollektivf­elt og flere ladestasjo­ner for elbiler. Avgifter skal endre atferd, men vi må også sikre at det er mulig å endre atferd.

 ?? ARKIVFOTO: ODD E: NERBØ ?? INKLUDEREN­DE: «Jeg er stolt over politikern­e som vedtok å avkriminal­isere homofili», skriver ordfører Marte Mjøs Persen.
ARKIVFOTO: ODD E: NERBØ INKLUDEREN­DE: «Jeg er stolt over politikern­e som vedtok å avkriminal­isere homofili», skriver ordfører Marte Mjøs Persen.
 ?? FOTO: RUNE SAEVIG ?? TA ANSVAR: Nå må staten komme på banen og sikre at bompengene ikke trenger å gå til videre utbygging av Bybanen, men til nye veier, flere busser, flere kollektivf­elt og flere ladestasjo­ner for elbiler, skriver innsender.
FOTO: RUNE SAEVIG TA ANSVAR: Nå må staten komme på banen og sikre at bompengene ikke trenger å gå til videre utbygging av Bybanen, men til nye veier, flere busser, flere kollektivf­elt og flere ladestasjo­ner for elbiler, skriver innsender.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway