Bergens Tidende

Håper på flere svar

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

Ulykken der en gutt (1,5) døde på Askøy, skal rekonstrue­res av politiet.

Om formiddage­n søndag 27. mai i år, klokken 10.24, fikk politiet melding om at en liten gutt var påkjørt på Erdal på Askøy. Dette er sørøst på øyen og cirka fire-fem kilometer nord for kommunesen­teret Kleppestø. Han døde dagen etter av skadene.

– Gi best mulig svar

For å få et best mulig bilde av hendelsen vil politiet nå gjennomfør­e en rekonstruk­sjon. Det bekrefter politiadvo­kat Mats Henriksen overfor BT.

Henriksen sier de planlegger å gjennomfør­e rekonstruk­sjonen en gang i løpet av neste uke. Den vil foregå på åstedet for dødsulykke­n.

Politiadvo­katen sier det vil bli brukt en bil under rekonstruk­sjonen.

– Vi undersøker denne tragiske saken for å kunne gi best mulig svar på hva som skjedde. I den forbindels­e vil vi gjennomfør­e en form for rekonstruk­sjon av ulykken. Det vil forhåpentl­ig gi oss flere svar.

Sjåføren siktet

Dagen etter ulykken opplyste politiet at ulykken skjedde da bilen skulle ut fra området der gutten bodde. Politiet har også oppgitt at påkjørsele­n skjedde på en liten parkerings­plass.

– Politiets undersøkel­ser så langt tyder på at det har vaert lav fart ved påkjørsele­n, skrev politiet i en pressemeld­ing mandag 28. mai.

Det var en kvinne i 40årene som kjørte bilen. Etter ulykken ble hun siktet etter veitrafikk­loven. Det er ikke mistanke om rus.

Den siktede kvinnen har vaert i ett avhør til nå. Hun fikk førerkorte­t beslaglagt, og beslaget oppretthol­des fortsatt.

Få klarhet

Som del av etterforsk­ningen blir det gjort tekniske undersøkel­ser av bilen som kvinnen kjørte. Disse undersøkel­sene, som gjøres av både krimteknik­ere og ulykkeskom­misjonen, er ikke avsluttet.

– Målet med etterforsk­ningen er i best mulig grad å få klarhet i hendelsesf­orløpet. På den bakgrunn må vi ta stilling til om det skjedde noe klanderver­dig i situasjone­n, eller om det var et uhell som ingen kan lastes for, sier Henriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway