Bergens Tidende

Slik unngår du køen til Voss cup

- RUNE STØLÅS rune.stolas@bt.no

På enkelte tidspunkt fredag blir det veldig mye trafikk. Sjekk når du bør kjøre.

I ettermidda­g ventes det lange køer på E16 mellom Bergen og Voss. I tillegg til den vanlige fredagstra­fikken arrangeres Voss cup som gjerne trekker til seg drøyt 10.000 mennesker.

–Det vil nok saerlig dra seg til mellom Vågsbotn og Arnanipatu­nnelen, så går det kanskje litt raskere når en kommer ut av Arnanipatu­nnelen, sier trafikkope­ratør Idar Sangolt ved Vegtrafikk­sentralen.

Arbeidene som pågår på veien mot Voss skal enten vaere ferdige eller ha pause i helgen, slik at de ikke påvirker trafikken. Det skal asfalteres ved Vinje mellom Voss og Laerdal, men dette arbeidet starter ikke før klokken 22 søndag kveld.

Det er mulig å kjøre fra Bergen til Voss via Nordhordla­nd, men dette fraråder Sangolt.

– Den veien er betydelig dårligere og vil ta lengre tid.

I fjor var utfartstra­fikken godt over doblet (134 prosent høyere) gjennom Trengereid­tunnelen på Voss cup-fredagen, sammenlign­et med normal trafikk (årdøgntraf­ikk) i samme område.

– Dra tidlig eller seint

Det er saerlig mellom klokken 15 og 19 at trafikken på E16 pleier å hope seg opp, ifølge trafikkope­ratøren. Derfor oppfordrer han de som skal spille kamper på Voss i ettermidda­g om å komme seg av gårde tidlig.

– Skal du kjøre E16 til hytten på fredag vil jeg anbefale å kjøre seint på kvelden.

Ifølge turnerings­leder Arne Førde i Voss cup er det flere som tar fri på fredagen for å komme seg til Voss tidlig på dagen. De første møter opp på cupområdet rundt klokken 11.

Flest begynner fredag

Førde oppfordrer bilistene til å ta det med ro på veien.

– Legg ut i god tid. Du bruker lengre tid enn normalt på strekninge­n. Og husk at det er bedre å kjøre forsiktig og heller gå glipp av en kamp, sier turnerings­lederen.

Rundt 400 lag skal spille kamp i dag, mens litt over 200 lag har sine første kamper lørdag.

I 2015 og 2017 var døgntrafik­ken på cup-lørdagene på E16 som

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway