Bergens Tidende

Fredag E16 Bergen - Voss (Takvam)

-

på en helt gjennomsni­ttlig dag.

Førde anbefaler cupdeltake­rne å ta toget til Voss i stedet for bilen. Han trekker frem både sikkerhet og trafikkavv­ikling.

Ekstra tog og vogner

NSB har økt kapasitete­n med 2142 ekstra sitteplass­er på strekninge­n mellom Voss og Bergen i helgen.

– Vi har satt inn et ekstra tog fredag og søndag, og har i tillegg ekstra vogner på flere av de ordinaere avgangene, sier Henning Lirhus, markeds- og kommunikas­jonsansvar­lig NSB region vest.

Du finner detaljert informasjo­n om togene, samt interntran­sport på Voss, på Voss cups nettside.

Lirhus sier det pleier å bli fullt på disse togene, men at han aldri har opplevd av det ikke har vaert plass til alle som vil vaere med.

Hjem igjen

i Det ventes også køer fra Voss mot Bergen søndag når deltakerne skal hjem igjen.

– I denne retningen hoper trafikken seg gjerne opp ved rundkjørin­gen på Trengereid, forteller trafikkope­ratør Songolt.

Han sier trafikken trolig fordeler seg mer utover tid på søndag, sammenlikn­et med fredag når mange kjører på ettermidda­gen.

I fjor var hjemfartst­rafikken godt over doblet (134 prosent høyere) gjennom Trengereid­tunnelen Voss cup-søndagen, sammenlign­et med normal trafikk (årdøgntraf­ikk) i samme område.

 ??  ?? Antall biler i utfart fredag i Voss cup-helgen. Dette målepunkte­t inkluderer rafikk mot Kvamskogen.KØ: Lei av bilkø? Da er Voss cup, E16 og fredag ettermidda­g trolig en dårlig kombinasjo­n for deg.
Antall biler i utfart fredag i Voss cup-helgen. Dette målepunkte­t inkluderer rafikk mot Kvamskogen.KØ: Lei av bilkø? Da er Voss cup, E16 og fredag ettermidda­g trolig en dårlig kombinasjo­n for deg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway