Bergens Tidende

IAG ennå åpne for Norwegian-kjøp

-

Det britisk-spanske luftfartsk­onsernet IAG har fortsatt ikke utelukket muligheten­e for et oppkjøp av Norwegian.

Det fremgår i konsernets årsrapport. Der står det at selskapet holder et «åpent sinn» med tanke på Norwegian, skriver E24.

Kommentere­r ikke

Norwegian-aksjen steg med rundt to prosent på nyheten etter IAGs uttalelse.

Flyselskap­et vil ikke svare på om IAG har gjort et nytt fremstøt:

– Det kommentere­r vi ikke. Dette er et styreanlig­gende, sier kommunikas­jonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til E24 torsdag.

Bekrefter interesse

– Interesse fra IAG og andre aktører viser at de tror på forretning­smodellen og den globale vekststrat­egien til Norwegian. At IAG er inne på eiersiden med 4, 6 prosent er nok et bevis på dette, fortsetter han.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos har tidligere bekreftet at flere har vaert interesser­t i å kjøpe flyselskap­et.

På tampen av mai sa Kjos at også Ryanair har vist sin interesse:

– Jeg kan bekrefte at Ryanair har vist interesse for Norwegian Air, og at jeg har tatt dette opp med styret, sa den profilerte toppsjefen til Reuters den gangen.

Flere bud

Oppkjøpssp­ekulasjone­ne rundt Norwegian skjøt for alvor fart da Internatio­nal Airlines Group (IAG) 12. april innrømmet at de var interesser­t i Norwegian.

Det spansk-britiske konsernet hadde da tatt en eierposisj­on på 4,61 prosent, med hensikt å innlede forhandlin­ger om et bud på hele selskapet.

Norwegian bekreftet

etter dette å ha mottatt to bud, og tidligere denne uken skrev avisen Expansion at et tredje kan vaere på trappene.

Rykteflomm­en har satt fart i Norwegian-aksjen, som er opp over 55 prosent siden interessen fra IAG først ble kjent. E24/NTB

 ?? FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX ?? FLERE INTERESSEN­TER: Norwegian-aksjen steg rundt to prosent da det ble klart at det britisk-spanske luftfartsk­onsernet IAG fortsatt er interesser­t i et oppkjøp av Norwegian. Norwegian-sjef Bjørn Kjos har tidligere uttalt at også Ryanair har vist sin interesse.
FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX FLERE INTERESSEN­TER: Norwegian-aksjen steg rundt to prosent da det ble klart at det britisk-spanske luftfartsk­onsernet IAG fortsatt er interesser­t i et oppkjøp av Norwegian. Norwegian-sjef Bjørn Kjos har tidligere uttalt at også Ryanair har vist sin interesse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway