Bergens Tidende

Synes du det ser rart ut å gå med staver på tur? Her er flere grunner til at du bør gjøre det likevel.

- ANNE-MARIT DAHL anne-marit.dahl@adresseavi­sen.no foto HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Hallgeir Martin Lundemo (50) går sjelden i fjellet uten skistaver.

Tar du med deg skistaver på fottur i fjellet eller i marka, kan både turoppleve­lsen og treningsef­fekten bli bedre, såfremt du laerer deg riktig teknikk.

Tidligere toppdommer i fotball, Per Ivar Staberg, og lege og foredragsh­older Berit Nordstrand, takket ja til et lynkurs i stavgang. Etter et par timer i fjellterre­nget i Meråker i vekslende trøndervae­r, konkludert­e de slik:

– Jeg er skikkelig overrasket over hvor bra det var. Jeg vil gå mer, sier Berit Nordstrand.

– Nå skjønner man nesten ikke hvordan det er å gå i terrenget uten, sier Per Ivar Staberg.

Korte skritt, pendlende arm

Hallgeir Martin Lundemo er turguide, motivator og treningsve­ileder. Han har akkurat instruert Staberg og Nordstrand i et par timer i myr- og fjellterre­ng. De har lette fjellsko og turtøy og er utstyrt med vanlige skistaver som er 15–20 centimeter kortere enn hva de ville brukt på skitur i klassisk stil. Du kan også bruke sammenlegg­bare staver, men Lundemo bruker skistaver med håndtak for best grep.

– Du får en større glede ved å gå på tur når du har med stavene, er Lundemos påstand.

Dagens stavgangøk­t startet med instruksjo­n på flatt myrterreng. I løpet av turen, som

 ??  ?? INSTRUKSJO­N: Hallgeir Martin Lundemo anbefaler alle å gå med staver i fjellet eller marka. Her viser han rett teknikk i motbakke for tidligere toppdommer i fotball, Per Ivar Staberg, lege
INSTRUKSJO­N: Hallgeir Martin Lundemo anbefaler alle å gå med staver i fjellet eller marka. Her viser han rett teknikk i motbakke for tidligere toppdommer i fotball, Per Ivar Staberg, lege

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway