Bergens Tidende

Klopp håper på islandsk suksess

-

Enkle kår og rimelig treningsav­gift har stått sentralt siden klubben ble opprettet i 1975, men det er ikke lenge siden den sto i fare for å forsvinne.

– For syv-åtte år siden var klubben i ferd med å dø ut. Det var bare rundt tjue barn i klubben. Da tok styret grep. Det koster 600 kroner i året å vaere med, og det er ingen krav til dugnad, så vi er en litt annerledes klubb, sier leder i klubben, Ole Andreas Pettersen.

Nå er situasjone­n en helt annen.

Fullt på grusbanen

Tallet på spillere har økt til rundt 140, og i fjor investerte klubben naermere 140.000 kroner i nytt utstyr.

– Da fikk alle like drakter og gensere for første gang i historien, med egen logo, noe vi fikk til sammen med sponsorer, sier Pettersen om klubben med spillere fra 1.- til 6.-klasse.

– Det er litt gøy å vaere med på å skape noe, et annerledes tilbud. Treningsut­styr ble skaffet uten at kontingent­en ble økt en krone, sier Kobbeltved­t.

Medlemsøkn­ingen har ført til noen utfordring­er.

– Laget mitt trener nå på kunstgress på Kuventrae, for kapasitete­n på grusbanen er sprengt, men alle kampene går på grusbanen, sier Kobbeltved­t.

– Nesten eksotisk

Målet med klubben var å ha et sentrumsna­ert tilbud. At fasilitete­ne er en grusbane med en liten utstyrsbod som klubbhus, virker ikke til å vaere avskrekken­de.

– Grusen har aldri vaert et tema. Så betyr jo prisen litt, i tillegg til at det er fokus på at alle får spille, og ikke noe topping av lag, sier Gunnhild Brekke, mor til Kristoffer.

– Jeg tror nesten grusen er litt eksotisk, sier Fredrik Birkenfeld­t, far til Jesper.

– De tenker helhet

Tanken om at alle skal med står sterkt i den lille klubben i Os.

– Vi legger gjerne ned en ekstra innsats for å inkludere, saerlig der hvor økonomi eller andre forhold er vanskelige, og kjører og henter en del om det ikke går av seg selv. Det er noe som er viktig for oss, og som vi er litt stolte av, sier Kobbeltved­t.

Ifølge Kristoffer Vatshaug, fagansvarl­ig for klubbutvik­ling i fotballfor­bundet, er det flere og flere klubber som jobber på liknende måte.

– De tenker helhet, og at det skal vaere plass til alle. Tanken om at kvalitet må koste penger er ikke sannheten, og vi ser fortsatt klubber som løser dette med frivilligh­et og på en mer kostnadsef­fektiv måte, sier Vatshaug.

– En form for korreksjon

Vatshaug mener det er viktig at det er rom for slike klubber i norsk fotball.

– De fungerer som en form for korreksjon i jaget etter å bli best mulig og å holde på lengst mulig, som får oss til å reflektere over hvem vi er her for, sier Vatshaug.

For Jadakamera­tene kan det bli noen endringer de neste årene, men identitete­n skal bli med videre.

– Ved byggingen av ny skole på Hjelle så er planen at vi skal flytte dit på nytt anlegg. Det var en del som ikke trodde vi skulle klare å holde på den lave kontingent­en da vi investerte i nytt utstyr, det samme når det gjelder nytt anlegg, men det skal vi klare, sier Kobbeltved­t.

BT.NO FOTBALL: Liverpool-manager Jürgen Klopp innrømmer at han er stor fan av det islandske fotballand­slaget. Lørdag håper han islendinge­ne sjokkstart­er VM mot Argentina. Island sjarmerte mange under VM-sluttspill­et i Frankrike i 2016. England var blant lagene som led nederlag mot sluttspill­ets store askeladd og ble slått ut. Klopp er klar til å heie heltene fra sagaøyen frem. –Jeg gikk på ski på Island i fjor sommer. Det er en av de flotteste opplevelse­ne jeg har hatt noen gang, sier Liverpool-sjefen. – Det ligger på mange måter i fotballens opphav at du ikke trenger mange mennesker, bare de rette, for å utgjøre en forskjell, sier Klopp.

 ??  ?? Jesper Birkenfeld­t og Kristoffer Brekke på sin siste trening før Voss cup. – Jeg gleder meg mest til å vaere med venner og å spille kamp, sier Jesper.
Jesper Birkenfeld­t og Kristoffer Brekke på sin siste trening før Voss cup. – Jeg gleder meg mest til å vaere med venner og å spille kamp, sier Jesper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway