Bergens Tidende

Småsjarmer­ende, smått underholde­nde og smått uoriginal

-

«Oslo Zoo» er noe av det bedre NRK har laget på humorfront­en. Men det er et svakt kompliment.

som Uber-sjåfør. Dermed møter han rare mennesker og vikler seg inn i deres underlige problemer. Samtidig prøver han å redde forholdet med samboeren Charlotte (Eline Grødal).

FORHOLDET SETTES PÅ stadige prøver, men Holtmon må ty til en tredje rollefigur for å eskalere friksjonen mellom Amir og Charlotte. Sistnevnte­s kollega Sebbe er en intens, kaosskapen­de figur. Hans tilstedeva­erelse i serien reddes av skuespille­r Henrik Fladseths lite forfengeli­ge karikering. Men Sebbe er skuffende funksjonel­l. Han er ikke en rikt skrevet rollefigur.

SEBBE ER ET GODT eksempel på problemene i «Oslo Zoo». Serien er full av små saeregenhe­ter og absurde vendinger, men har skuffende lite på hjertet. Seriens store innsikt synes å vaere at Oslos beboere er rare og absurde. Denne innsikten sjokkerer neppe bergensere.

«Oslo Zoo» er likevel småsjarmer­ende og smått underholde­nde. Ved siden av den horribelt dårlige «Nesten voksen» og den stort sett innholdslø­se «Side om side», er «Oslo Zoo» et spennende nytt bekjentska­p.

PROBLEMET ER at den naturlige sammenlikn­ingen ikke er med NRKs andre humorserie­r, men heller inspirasjo­nskildene. At serieskape­rne lar seg inspirere av «Master of None» og «Atlanta», er ingen synd. Men de finner heller ikke noe eget. Er dette mangel på originalit­et? Vel. Mange lar seg inspirere av andres arbeid. Synden er at «Oslo Zoo» ikke etterstreb­er mer. Min innsiktsfu­lle skriving må vente til neste sesong.

ANMELDT AV EMILIO SANHUEZA

 ?? FOTO: NRK ?? DESPERAT MANN: Den norsk-iranske komikeren Amir Asgharneja­d har hovedrolle­n som Amir i «Oslo Zoo». En desperat mann som prøver å tjene penger og redde forholdet med samboeren Charlotte.
FOTO: NRK DESPERAT MANN: Den norsk-iranske komikeren Amir Asgharneja­d har hovedrolle­n som Amir i «Oslo Zoo». En desperat mann som prøver å tjene penger og redde forholdet med samboeren Charlotte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway