Bergens Tidende

Kjørte i 128 km/t i 60-sonen

-

BERGEN KL. 15.29:

19. februar i år kjørte mannen i 30-årene i 128 km/t i Øvre Austmarka på Radøy. Fartsgrens­en på stedet var 60 km/t. Nå har han fått sin dom i Bergen tingrett. Straffen blir fengsel i

21 dager. Han mister også førerkorte­t i 14 måneder og må avlegge ny førerprøve hvis han skal kjøre bil, fremgår det av dommen.

En ung kvinne er dømt til 60 timer samfunnsst­raff for å ha anmeldt en voldtekt som aldri fant sted. Det var i april i år at hun leverte anmeldte saken. Voldtekten skulle ha funnet sted noen timer før i Bergen sentrum på et utested. En mann ble kalt inn til avhør. Retten landet på samfunnsst­raff fordi hun er ung, trakk anmeldelse­n samme dag og innrømmet at anmeldelse­n var falsk. ÅSANE KL. 10.30: Tre personer mistet førerkorte­t i Eikåstunne­len onsdag kveld da politiet kontroller­te bilførere som kjørte nordover. Kontrollen startet klokken 19.50 og ble avsluttet klokken 21.40. Det er 60-sone i tunnelen i Åsane, og to kvinner og en mann ble målt til 87, 88 og 101 km/t. Syv andre fikk bot for høy fart. – Det er farlig å kjøre så fort i den tunnelen. Det er mange som skifter felt, og når du kommer ut av tunnelen, er det et lyskryss. Dermed risikerer du å komme rett mot en kø som står i ro, sier Atle Heradstvei­t ved politiets trafikksek­sjon. Torsdag kveld ga politiet ti fartsbøter i en kontroll i Nygårdstun­nelen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway