Bergens Tidende

Brexit-samtaler på frokostmøt­e

- TRINE ANDERSEN, NTB nyhet@bt.no

Norge er opptatt av å forberede seg best mulig på brexit. Britenes handelsmin­ister Liam Fox er på Oslobesøk og hadde fredag møter med utenriksmi­nisteren.

Liam Fox og utenriksmi­nister Ine Eriksen Søreide (H) hadde et frokostmøt­e i regjeringe­ns representa­sjonsbolig.

– Norge er svaert opptatt av å fortsette det gode samarbeide­t med Storbritan­nia, og det er gjensidig, sa Søreide etter møtet.

Storbritan­nia er en av Norges viktigste handelspar­tnere, om lag 20 prosent av vår eksport går over Nordsjøen. vaere så klare som mulig når vi kan sette ordentlig i gang.

På spørsmål om hun har tro på at britene kommer frem til en brexitavta­le, svarer utenriksmi­nisteren:

– Det er vanskelig å spå. Det har vaert fremskritt, de er jo blitt enige om hvordan overgangsp­erioden skal se ut. Problemet er at de vanskeligs­te spørsmålen­e i utmeldings­avtalen gjenstår, for eksempel hva som skal skje med grensespør­smålet. Og det er klart at det begynner å haste, sier Søreide, og viser til at før utmeldings­datoen 29. mars må en brexit-avtale ratifisere­s i alle nasjonale parlament i EUlandene.

– Avtalen skal også innom EU-parlamente­t, og det er bare få måneder igjen. Så vi holder alle muligheter åpne, men vi håper på en ryddig og god brexit-avtale, sier Søreide.

Et svaert godt møte. Det kunne ikke vaert bedre. En veldig god måte å starte dagen på. Liam Fox, handelsmin­ister

Fornøyd Fox

Liam Fox, som er minister for internasjo­nal handel, var smilende, men ordknapp etter møtet med Søreide.

– Et svaert godt møte. Det kunne ikke vaert bedre. En veldig god måte å starte dagen på, sa Fox til NTB på vei ut fra møtet.

Handelsmin­isteren sa at han hadde snakket med Søreide om en rekke områder, både handel og den internasjo­nale situasjone­n. – Vi snakket også om hvordan vi kan samarbeide naermere på flere områder, sa Fox, før han hastet videre til et møte med naeringsmi­nister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Usikkerhet i naeringsli­vet

Tema for møtet med naeringsmi­nisteren blir oppdaterin­g av brexit-forhandlin­gene, Norges erfaringer med frihandels­avtaler og utveksling av synspunkte­r om det fremtidige

 ??  ?? HJERTELIG:
HJERTELIG:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway