Bergens Tidende

Brann må kanskje vrake to spillere for å få drømmespis­sen

-

RUNAR ESPEJORD (TROMSØ), Ohi Omoijuanfo (Stabaek) og Marcus Pedersen (Strømsgods­et). Det er listen over norske spisser som passer inn i Lars Arne Nilsens Brann og som har dokumenter­t at de minst holder Steffen Lie Skåleviks nivå.

Listen er tynn.

Den blir enda tynnere hvis vi analyserer bitte litt mer:

OMOIJUANFO VIL TIL UTLANDET, koster antakelig minst ti millioner kroner og som kandidat er han bortimot totalt urealistis­k.

Espejord er ikke like profilert, men en ung og lovende spiss. Derimot er han en ekte Tromsø-kar, hjemmekjae­r og det er høyst usikkert om han er interesser­t i å skifte klubb innad i Norge. Det finnes likevel ett moment som kan gjøre overgangen mulig:

Trond Mohn. Milliardae­ren har to norske favorittkl­ubber, og her kan Espejord skifte fra den ene av dem til den andre. Det kan gjøre at Mohn tenner på ideen om å finansiere en overgang, pengene går til noen han holder kjaer.

Sistemann – Marcus Pedersen – er knapt verdt å omtale. Han kommer ikke tilbake hit, og er neppe ønsket, heller.

Det var det hele.

MEN BRANN SKAL NAERMEST garantert ha tak i en spiss, for å skaffe et alternativ til en Steffen Lie Skålevik som riktignok scorer mål, men som ikke er rett angriper i alle sesongens 30 kamper.

Altså kan Branns nye spiss meget fort komme til å vaere en utlending.

Dem har de nok av. De har ni i dagens stall – i tillegg til at Vidar Ari Jónsson er på utlån i hjemlandet Island. Og, vel, denne setningen har du lest før:

Skal Brann ha en utenlandsk spiss inn, må en utlending bort.

Så en ny setning:

Skal Brann i tillegg kalle Vidar Ari Jónsson tilbake fra utlånet på Island, må to utlendinge­r bort. Fotballfor­bundet tillater nemlig kun ni utenlandsk­utviklede spillere i en norsk tropp. DEN ENKLE LØSNINGEN er å forlenge utlånet til Jónsson, og slik utsette deler av problemet i nok et halvår. Men Brann-stallen skriker etter backer. Når de nå har tenkt å vinne serien, er det et sjansespil­l å gå inn i høsten med kun to backer – hvorav én av dem akkurat nå er ute med brudd i ryggen.

Foran sesongen valgte Brann å utsette hele «utlendings­problemet» da de sendte Jonsson hjem. Men skal de forsterke på den ene plassen det virkelig er tynt, kan de ikke utsette så mye mer.

Minst én spiller må bort, og igjen er det to kandidater som svetter på ryggen:

Amer Ordagic og Deyver Vega.

VEGAS SORTI ER UNDERLIG. I fjor høst var han glimrende, og han bidro sterkt til å redusere Branns høst-fall med viktige scoringer og godt spill. I vinter gikk han skadet, og nå er han bare en vekselvis overivrig og/eller forknytt innbytter.

Brann skal naermest garantert ha tak i en spiss, for å skaffe et alternativ til Steffen Lie Skålevik.

Amer Ordagic er også en spiller Brann kan komme til å slippe. Bosnieren ble hentet som Fredrik Haugens erstatter, men kort tid etter at han kom til Brann, forlenget Fredrik Haugen kontrakten. Bra for Brann, men ikke for Ordagic. De gangene han har fått starte fotballkam­per, har dessuten Ordagic spilt svakt. Selvsagt er det tidlig å kassere en spiller fra en annen fotballkul­tur etter kun femseks måneder, men det kan faktisk bli konsekvens­en av det elendige utvalget norske spisser akkurat nå.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? SLITER: Deyver Vega er ikke lenger sentral på dette Brann-laget. Han kan bli ofret for at Brann skal få tak i en utenlandsk spiss.
FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN SLITER: Deyver Vega er ikke lenger sentral på dette Brann-laget. Han kan bli ofret for at Brann skal få tak i en utenlandsk spiss.
 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, SCANPIX ?? SLITER: Amer Ordagic har ennå ikke markert seg for Brann. Han kan bli ofret for at Brann skal kunne hente en utenlandsk spiss.
FOTO: FREDRIK HAGEN, SCANPIX SLITER: Amer Ordagic har ennå ikke markert seg for Brann. Han kan bli ofret for at Brann skal kunne hente en utenlandsk spiss.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway