Bergens Tidende

Viser en ny side

-

Petter Northug er blitt snill gutt. Så snill at det så langt ikke har vaert noe uro.

Onsdag var han i Hamar og fikk testet ut sine sprintegen­skaper i Kirkebakke­n Grand Prix. Torsdag var det en knalltøff prolog med etterfølge­nde jaktstart i Holmenkoll­en som sto på programmet.

– Det ble to fine økter og en god gjennomkjø­ring. Da det ble en stor gruppe og litt vind, så stopper det opp litt bak der, var Northugs forklaring på hvorfor Simen Hegstad Krüger uhindret vant.

– Da ble det litt mer krig om posisjonen­e underveis, sa Northug etter å ha blitt nummer åtte i Holmenkoll­en Skishow torsdag kveld.

– Krüger var jo hundre ganger bedre enn oss, sa han.

Northug har sin første sesong som heltidslan­dslagsløpe­r. Han er en del av sprintland­slaget og nå er det sprinttren­er Arild Monsen som har fått i oppgave å få Northug i form til vinteren hvor VM i Seefeld er det naturlige høydepunkt­et.

De to siste sesongene har blitt spolert allerede fra sesongstar­ten av, og mye på grunn av det som kan tyde på feiltrenin­g i høyden.

– Det er jo litt kjedelig å holde igjen her da og ikke fått trent noen hardøkter, men han (Monsen) er en klok gammel mann. Jeg har gjort så mye feil i siste årene så det er bare høre på ham, sa trønderen.

–Vi er blitt enige om at det jeg har gjort de siste årene er bra med unntak av høydeoppho­ld, som jeg tror kan vaere forskjelle­n på at man er toppløper versus at man må sitte hjemme.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MÅ HOLDE IGJEN: – Jeg har gjort så mye feil i siste årene så det er bare høre på ham, sa Petter Northug (til h.) om trener Arild Monsen som har bedt trønderen holde litt igjen i treningsin­tensiteten. Her sammen med Johannes Høsflot Klaebo
FOTO: NTB SCANPIX MÅ HOLDE IGJEN: – Jeg har gjort så mye feil i siste årene så det er bare høre på ham, sa Petter Northug (til h.) om trener Arild Monsen som har bedt trønderen holde litt igjen i treningsin­tensiteten. Her sammen med Johannes Høsflot Klaebo

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway