Bergens Tidende

Han synger med hjertet utenpå dongerijak­ken

I løpet av sin Bergenfest-konsert går Cezinando fra å vaere en litt beskjeden Oslogutt, til å bli Norges Michael Jackson, skriver Kjetil K. Ullebø om Cezinando-konserten.

-

e– JEG VAR ET ENGSTELIG barn, synger Cezinando et par låter inn i sin Bergenfest-konsert, til elleville jubelhyl fra fansen foran scenen.

Oslo-gutten Kristoffer Cezinando Karlsen, kjent bare som Cezinando, har fått sitt virkelig store gjennombru­dd det siste halvannet året. Godt plasserte låter i «Skam» har gjort at strømmetal­lene har skutt til himmels, og tidligere i år fikk han to spellemann­priser for platen «Noen ganger og andre». Seinere i sommer skal han vaere avslutning­sartist på Øyafestiva­len. En jobb som de siste årene er gått til artister som Todd Terje, Susanne Sundfør og Lars Vaular. MEN FØR HAN skal «krones» på Øyafestiva­len, er det altså Bergenfest som gjelder. Og Cezinando er unektelig et litt underlig skue der han kommer tuslende på scenen i rosa fra topp til tå, og med et par fornuftige sko på føttene.

Med seg på scenen har Cezinando en strykekvar­tett og to blåsere, samt trommer og tangenter. Og det er et ganske ambisiøst lydbilde den gamle rapperen prøver å få til på Bergenhus. Kombinasjo­nen av strykere, synth, og en vokal ikledd autotune, skaper da også en noe ugjennomtr­engelig lydvegg, i hvert fall fra starten av.

OM CEZINANDO innledning­svis virker som en noe utilpass norsk popstjerne – noe som selvsagt også er poenget – blir det etter hvert klart at 22-åringen vet hva det betyr å stå på scenen. Han virker å gå fra å vaere en sjenert gutt fra Oslo, til å bli Norges

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway