Bergens Tidende

Superseson­gen fortsetter for Sandviken etter storseier

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.igland.roys@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Sandviken befestet posisjonen sin som nummer to i Toppserien med seier over Lyn på Stemmemyre­n lørdag.

Med 21 poeng og syv strake seire på de første ni rundene, hadde Sandviken allerede tatt flere poeng enn hele forrige sesong. Det holdt til 2. plass i serien før møtet med Lyn.

Men det startet ikke så altfor bra for Sandviken lørdag. Foruten en tidlig farlighet på corner var det få Sandviken-sjanser første halvtimen. – Vi er litt rotete i første omgang. Når vi går til pause med 2–0, var kanskje det litt i overkant i forhold til prestasjon og forskjell på lagene, sier trener Alexander Straus om førsteomga­ngen.

To mål på fire minutter

Det skulle likevel løsne for Sandviken offensivt etter halvtimen. Et gjennomspi­ll gikk via en Lynforsvar­er og til Camilla Ervik. Alene med keeper var spissen iskald og satte inn 1–0 for Sandviken.

Bare fire minutter senere doblet Sandviken også ledelsen, også denne gang etter slurv bakover fra Lyn. Lyns keeper var ute i feltet for å bokse, men mistet ballen i duell med en Sandvikens­piller. Dommeren dømte ikke frispark, og Amanda Perez fikk enkelt sette ballen i det åpne målet til 2–0.

Overlegne etter pause

Andre omgang startet som den første avsluttet. Sandviken var igjen dødelig effektive etter at Lyn ikke fikk klarert i forsvar. Ajara Njoya var våken i boksen, snappet ballen og satte ballen iskaldt ned til høyre for keeper til 3–0. I det 65. minutt skulle Sandviken også sette 4–0. Et innlegg fra venstre gikk hele veien til bakre stolpe. Der kom Amanda Perez inn og skled inn sin andre scoring for dagen på nydelig vis.

– Jeg visste jeg ville få et godt innlegg, så jeg tok sjansen på at jeg ville komme foran forsvarssp­illeren, og det gjorde jeg. I dag var vi «veldig bra», sier mexicanske Perez på norsk.

Ti minutter før slutt noterte også latviske Tatiana Mateeva seg på scoringsli­sten med sin første scoring for Sandviken. I det 87. minutt satt også nummer seks, da Njoya nok en gang kontroller­t satt ballen i mål med en forsvarssp­iller i ryggen. Før kampen hadde Sandviken 14 mål på ni kamper. Lørdag sørget de for at det ble 20 på ti.

– I dag var vi effektive. Vi har kanskje ikke skapt altfor mange sjanser i de andre kampene våre, men vi scorer på det vi skaper. Det er også en kvalitet, sier Straus.

Med seier 6–0 ligger Sandviken fortsatt på andreplass i Toppserien. Neste kamp for Sandviken i Toppserien er borte mot Røa 23. juni. Allerede på tirsdag venter Stabaek borte i NM.

10. runde i Toppserien, Stemmemyre­n Tilskuere: 211

Mål: 1–0 Camilla Ervik (30.), 2–0 Amanda Perez (34.), 3–0 Ajara Njoya (53.), 4–0 Amanda Perez

(65.), 5–0 Tatiana Mateeva (81.),

6–0 Ajara Njoya (87.)

Sandviken: N. Gjøen – Grøndal, Hovland, Hammerslan­d, K. Bakke (L. Himle) – T. Matveeva (M. Hjelmhaug fra 84.), M. Brummel, I. Spord, A. Perez (M. Jensen fra 73.) – C. Ervik, A. Njoe

Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjord­en IL

??  ?? EFFEKTIVE: Sandviken skapte lite første halvtimen, men var iskald da sjansene først kom. Her feires Camilla Erviks (midten) 1–0-mål.