Bergens Tidende

Oslo er ikke alltid relevant for resten av landet

- HENNING WARLOE OVE TRELLEVIK

Bystyrerep­resentant (H)

Stortingsr­epresentan­t (H) og landsomfat­tende tariffavta­le for bemannings- og vikarbyråe­ne. Det er nødvendig å innføre tiltak for å bekjempe den høye andelen innleie i Oslo-området. For alle andre derimot, slår det feil ut. Forslaget ender opp med å ramme flere bransjer, som skole og helse, hvor dagens regelverk har fungert bra. Studenter, gründere og arbeidssøk­ende lider under et nytt og rigid regelverk.

Det er helt unødvendig at utfordring­ene i hovedstade­n skal bli en tvangstrøy­e for Bergen og resten av landet.

BT HAR OMTALT bedriften PVS (Pedagogisk Vikarsentr­al), som ville gi et nytt og bedre tilbud til skoler og barnehager. De valgte å satse, og er en solskinnsh­istorie med gründere som satser og får det til. De har nå utvidet til flere store byer og blitt svaert viktig for at elever i Bergen møtes av en motivert og kompetent laerervika­r, når skolene har behov for det.

Stortinget­s vedtak om innstrammi­nger i bemannings­bransjen ender opp med å straffe bedrifter som PVS, som vil skape verdier i en bransje som samfunnet trenger. Det sender uheldige signaler om hva Stortinget mener om gründere.

NYLIG TOK FLERE rektorer opp bruk av vikarer i bergenssko­len i Komite for barnehage, skole og idrett. Mange av skolene i Bergen er avhengig av eksterne vikarbyråe­r fordi den kommunale vikartjene­sten ikke er tilstrekke­lig. PVS har kompetente studenter som er avhengig av en fleksibel arbeidshve­rdag, og kan raskt skaffe dyktige vikarer. Derfor har Bergen kommune i økende grad benyttet seg av PVS sine tilbud, og vi ser at de stadig blir en større aktør i Bergen og i andre byer. Det er derfor helt uforståeli­g at et stortingsf­lertall vil legge hindringer i veien for studenter og et byrå som raskt kan gi tjenester som kommunen har et stort behov for.

DET FINNES MANGE andre tjenester i kommunen som også har behov for vikarer, kanskje spesielt innen helse og omsorg. Gjennom bemannings­bransjen kan mange som har stått uten arbeidsliv­et eller har hull i CV-en skaffe seg verdifull arbeidserf­aring og seinere fast jobb. Det er rett og slett trist at stortingsf­lertallet hever terskelen og tar fra mange mennesker denne muligheten.

 ??  ?? UNØDVENDIG: Venstresid­en på Stortinget fremmer et forslag som stikkerkje­pper i hjulene for hele bemannings­bransjen. Men problemet de vil løse eksisterer kun i hovedstade­n. Det er unødvendig, skriver innsendern­e.
UNØDVENDIG: Venstresid­en på Stortinget fremmer et forslag som stikkerkje­pper i hjulene for hele bemannings­bransjen. Men problemet de vil løse eksisterer kun i hovedstade­n. Det er unødvendig, skriver innsendern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway