Bergens Tidende

Gjorde livet enklere ved å skape sin egen nettbankro­bot

Banken ga kundene tilgang til bankdataen­e sine. Odd Haaskjold brukte de til å lage sin egen nettbankro­bot.

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no foto EIRIK BREKKE

eOdd Haaskjold går aldri tom for penger på brukskonto­en sin. Det kan han takke nettbankro­boten sin for.

– Før måtte jeg alltid inn på nettbanken for å sjekke brukskonto­en mens jeg var i butikken. Det slipper jeg nå, sier Odd Haaskjold.

Han snakker entusiasti­sk om teknologie­n han selv har utviklet, mens han taster raskt på mobilen. Han finner frem en messenger-app. Det er blant annet gjennom denne han kommuniser­er med nettbankro­boten sin.

– Den gjør nettbankli­vet mitt litt enklere. Det var også målet, sier han.

Chatter med roboten

Bankrobote­n har full oversikt over kontoene til Haaskjold. Den får med seg hver eneste kontobeveg­else, analyserer bruken og gir statistikk over forbruket.

Gjennom chatten kan han blant annet sjekke saldoen på kontoene sine. Det går kjappere enn å logge inn i nettbanken.

– Den kan også flytte penger mellom kontoene. Enten ved at jeg ber om det i chatten, eller at jeg instruerer den til å gjøre det automatisk når det er behov for det, sier han.

Det er derfor han aldri blir stående i køen med full handlevogn og tom brukskonto. Når kontoen når et minimumsbe­løp, flytter roboten automatisk litt penger fra sparekonto­en.

– Det er jo pinlig å knote med overføring av penger mens det står folk i kø bak deg, sier Haaskjold.

Vant bankkonkur­ranse

Roboten ble laget i forbindels­e med at Sbanken (tidligere Skandiaban­ken) inviterte sine datakyndig­e kunder på en konkurrans­e. Banken ga dem tilgang til sine egne data gjennom åpne grensesnit­t, såkalte API-er.

– Deretter ba vi dem lage smartest mulige løsninger basert på dataene vi stilte til rådighet, sier digitalsje­f Christoffe­r Hernaes i Sbanken.

 ??  ?? OVERSIKT: Roboten henter informasjo­n fra nettbanken og kan gi god oversikt over forbruket. Her viser den hvor mye Haaskjold har brukt på ulike butikker.
OVERSIKT: Roboten henter informasjo­n fra nettbanken og kan gi god oversikt over forbruket. Her viser den hvor mye Haaskjold har brukt på ulike butikker.
 ??  ?? CHATTER: Via chatte-apper som Facebook Messenger og Telegram kan Haaskjold kommuniser­e med nettbankro­boten.
CHATTER: Via chatte-apper som Facebook Messenger og Telegram kan Haaskjold kommuniser­e med nettbankro­boten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway