Bergens Tidende

Kapteinen reddet England på overtid

-

England var på vei mot et surt poengtap i VM-åpningen, men på overtid sto kaptein Harry Kane frem og stanget inn 2–1 mot Tunisia.

Tottenhams storscorer sto helt alene ved bakerste stolpe og headet ballen i mål fra kort hold. I forkant slo Kieran Trippier et innlegg som Harry Maguire stusset videre.

Dermed ble Kane tomålsscor­er. Han var effektiv og fant nettmasken­e med begge sine to avslutning­er på mål. I det 11. minutt ga han England fortjent ledelsen, men Tunisia slo tilbake etter Ferjani Sassis straffemål ti minutter før pause.

Målene var for øvrig Kanes første i et mesterskap for England.

«Three Lions» kunne samtidig juble for det som var deres første seier i VM siden 2010.

England klart best i Volgograd, men sjansesløs­eriet før pause så lenge ut til å bli skjebnesva­ngert. Saerlig Jesse Lingard hadde et par enorme muligheter, deriblant et treff i stolpen.

Klønete av Walker

England åpnet kampen med et skikkelig stormløp. Allerede etter tre minutter kunne det stått 1-0, men Tunisias keeper Mouez Hassen klarte på mesterlig vis å redde med foten.

Kane ordnet engelsk 1-0-ledelse etter elleve minutter. Tottenhams storscorer fikk ballen rett i føttene etter en sterk redning fra Mouez Hassen. Målet kom i etterdønni­ngene av et hjørnespar­k. John Stones ruvet umarkert i boksen og headet ballen hardt på mål, men Hassen hang med på notene. Dessverre for Tunisia sto Kane klar på returen.

Like etterpå var nordafrika­nerne tvunget til å bytte keeper. Hassen holdt seg til skulderen og la seg ned på gresset. Gråtende ble han erstattet av reserven Farouk Ben Mustapha.

England hadde tilsynelat­ende full kontroll, men i det 33. minutt pekte dommeren på straffemer­ket. Han fikk med seg at Kyle Walker på klønete vis strakk ut en albue og traff Fakhreddin­e Ben Youssef i hodet.

Fra ellevemete­rsmerket var Ferjani Sassi iskald. Jordan Pickford var borti ballen, men maktet ikke å redde.

Stolpetref­f

England var ikke like mye på hugget utover i førsteomga­ngen, men var fortatt klart best. Likevel kunne Tunisia ta med seg 1–1 i garderoben takket vaere gavepakken Walker delte ut i eget straffefel­t.

Det hører med til historien at engelskmen­nene hadde nok sjanser til å ta tilbake ledelsen før dommerne blåste av til pause.

Etter pause klarte ikke England å kopiere det samme trykket de hadde i store deler av første omgang. Det gikk også bra med tid mellom hver sjanse. Så på overtid sto Kane frem og frelste engelskmen­nene.

«Three Lions» møter Panama søndag, mens Belgia venter i siste gruppekamp

NTB

?? FOTO: SERGEI GRITS, AP ?? KAPTEINEN SCORET: Harry Kane satte først i 1–0 til England. Så scoret han 2-1-målet på overtid.