Bergens Tidende

Trebåt sank ved kai

-

Verneombud­et fortalte at jobben betydde alt for den 65 år gamle sjåføren.

– Dette har snudd livet hans på hodet. Levebrødet hans er borte.

65-åringen selv sa i retten at han aldri vil vaere i stand til å kjøre buss igjen.

– Han var en demon

Første dag i retten satt den tiltalte mannen med foldede hender og så ned i bordet fremfor seg. Slik satt han også dag to i retten, ved siden av sin forsvarer Fredrik Verling.

Under sin forklaring sa

37-åringen at han trodde en demon hadde tatt plass i bussjåføre­n. Grunnen til at han handlet som han gjorde, var fordi han trodde han selv var i fare, forklarte han.

37-åringen sa samtidig at han vet nå at bussjåføre­n ikke er en demon.

– Jeg har tenkt på dette hver dag siden det skjedde. At en uskyldig fyr har fått så mye skade. Jeg er fryktelig lei meg for alt, sa 37-åringen.

De sakkyndige har konkludert med at 37-åringen er strafferet­tslig tilregneli­g, men at han hadde en såkalt rusutløst psykose under hendelsen.

Den tiltalte mannen har slitt med angst og rusproblem­er store deler av livet. Da han var 14 år ble faren hans skutt og drept.

Han har en lang rekke dommer bak seg, blant annet for tyveri, narkotika, og brudd på våpenloven.

Det er satt av tre dager til saken i Bergen tingrett. OSTERØY KL. 15.10: En hundre år gammel trebåt på 60 fot sank tirsdag ettermidda­g ved kai på Bysheim på Osterøy. – De ser toppen på styrhuset, resten er under vann. Det lekker diesel fra båten, så brannvesen­et legger ut lenser rundt havaristen, sier alarmopera­tør Tore Fanebust ved 110-sentralen.

 ?? FOTO: EYSTEIN RØSSUM ?? Her holder kriminalte­knikerne Terje Erichsen (til h.) og Frank Solli (med ryggen til) på med å sikre spor på Birkelunds­toppen i oktober i
FOTO: EYSTEIN RØSSUM Her holder kriminalte­knikerne Terje Erichsen (til h.) og Frank Solli (med ryggen til) på med å sikre spor på Birkelunds­toppen i oktober i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway