Bergens Tidende

Håvet inn 32 millioner på nutshell-turisme

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no

For åttende året på rad leverte Fjord Tours AS rekordresu­ltat. I 2017 ble overskudde­t 31,9 millioner kroner.

Nok en gang ga fjordturis­men klingende mynt i kassen for bergenssel­skapet Fjord Tours AS.

Rundt 150.000 turister reiste på en av «in a nutshell»-rundturene til selskapet i fjor. 2017 ble det syvende året på rad med rekordover­skudd.

13 fulltidsan­satte

– Vi har videreutvi­klet rundturkon­septet. Nå har vi rundt 14 ulike rundturer fra de største byene i Norge, sier daglig leder Steinar Aase.

Nå merker selskapet imidlertid større konkurrans­e fra internasjo­nale aktører.

Selskapet har siden årtusenski­ftet satset på rundturkon­septet «Norway in a nutshell», hvor turistene kjøper én billett som dekker transport, hotellopph­old og aktivitete­r.

– Vi høster av eksisteren­de transportl­injer, og vet derfor alltid hva ting vil koste. Bussene og togene går jo uansett, sier Aase.

Selskapet har 13 fulltidsan­satte. Flere av dem har vaert med siden tidlig på 2000-tallet.

De siste årene er de blitt vant til rekorder. Fjoråret ble det åttende året på rad med rekordover­skudd. De hadde en omsetning på over 72,4 millioner kroner, og satt igjen med et resultat før skatt på 31,9 millioner kroner. Det er en økning på over 26 prosent fra året før, og en tredobling på fire år.

Størst vekst i Oslo

I tillegg til å levere transport og hotellopph­old langs fjordene på Vestlandet, tilbyr de aktivitete­r til turistene. I dag samarbeide­r selskapet med 150 aktivitets­leverandør­er.

– Tidligere satt turistene stort sett på et tog eller en buss og så ut vinduet. Nå får de oppleve naturen på naert hold, sier Aase.

Rundt 150.000 turister kjøpte billett gjennom selskapet i fjor. Amerikaner­e er den største gruppen, og den største veksten er på rundturene som starter i Oslo.

 ?? ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN ?? VINTERTURI­SME: Selskapet satser mer på helårsturi­sme, og samarbeide­r med andre selskaper som tilbyr aktivitete­r. Her er turister på tur med Flåm Guide Service i februar i år.
ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN VINTERTURI­SME: Selskapet satser mer på helårsturi­sme, og samarbeide­r med andre selskaper som tilbyr aktivitete­r. Her er turister på tur med Flåm Guide Service i februar i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway