Bergens Tidende

Byens eldste advokatfir­ma slår seg sammen med konkurrent­en

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no foto ØRJAN DEISZ

To av byens tradisjons­rike advokatfir­ma slår seg nå sammen og blir ett. I helgen var de på flyttefot.

Advokatfir­maet Stiegler ble etablert i 1889 og har vaert det eldste advokatfir­maet i Bergen. Nå er en epoke over. Firmaet slår seg sammen med Wesenberg, Komnaes & Saetre (WKS) som startet samarbeide­t på 1980-tallet.

Ble kontaktet og luftet ideen

Firmaene møtes bokstaveli­g talt på midten. Stiegler har hatt kontorer i Christian Michelsens gate, WKS i Gågaten. Nå flytter de til 1200 kvadratmet­er i Fortunen 1.

22 advokater og seks kontoransa­tte skal arbeide i Stiegler WKS Advokatfir­ma AS. Det var høsten 2016 at partner Jon Håkon Hegdahl ble kontaktet av Stiegler.

– Jeg fikk spørsmål om det kunne vaere aktuelt å slå oss sammen, og jeg luftet ideen internt hos oss. Vi bestemte oss for å gå videre, har brukt tid på å bli kjent med hverandre og er alle trygge på at dette er en god og riktig beslutning, sier Hegdahl.

Strengere krav

Mens han snakker med BT, arbeider kolleger med å flytte. Pappkarton­ger åpnes, dokumenter settes i hyller. Maskiner rigges opp. Det er hektisk, og slik må det nesten vaere, for mandag skulle alt vaere klart for oppstart. – Hvorfor gjør dere dette? – Det er kommet stadig strengere krav til banker, revisorer og advokater de siste årene. EU og norske myndighete­r har blant annet hatt fokus på personvern­regler og hvitvaskin­gsbestemme­lser. Samtidig er konkurrans­en blitt hardere, og det er denne virkelighe­ten vi må forholde oss til. For at man skal kunne innfri kravene som stilles, er det en fordel å vaere en større og mer robust aktør. Da kan vi konsentrer­e oss om å gjøre det vi skal, nemlig levere gode tjenester til konkurrans­edyktig pris, sier partner Erlend Bergstrøm.

41 millioner kroner

Det nye firmaet satser først og fremst på

Eiendom Naeringsli­v Arbeidsret­t Kommuner

Med sine 28 medarbeide­re er Stiegler WKS det nest største bergensbas­erte advokatfir­maet. Kun Harris fra 1924 er større av de tradisjons­rike advokatkon­torene som alltid har holdt til i Bergen.

– Vi har lokaler og plass til å vokse, men vi skal ikke vokse for enhver pris, sier Ingvild S. Maden.

I 2017 omsatte de to firmaene for 41 millioner kroner til sammen. Ifølge Maden er målet å holde omsetninge­n i 2019, for deretter og øke.

– Administra­sjonen skal drive firmaet fremover, advokatene skal kunne konsentrer­e seg om sitt fag. Det vil både tjene oss og kundene, sier hun.

Kunstig intelligen­s

Hun forteller at kundegrupp­en består av privatpers­oner, private firma og det offentlige, blant annet mange kommuner.

– Vi har nå større kraft og kan ta på oss større og mer komplekse oppdrag, sier Bergstrøm.

Mens andre bransjer har blitt snudd på hodet av den digitale utviklinge­n, har ikke advokatbra­nsjen blitt rammet i samme grad. Men Bergstrøm er sikker på at den også vil merke endringer som bransjen må takle. I dag har man programmer der datamaskin­er kan gå gjennom dokument som advokatful­lmektiger tidligere måtte lese.

– Kunstig intelligen­s kommer også hos oss, men i hvilken form er usikkert. Vi tror det er en fordel å vaere i en større enhet for å møte utfordring­ene fremover.

Stiegler WKS Advokatfir­ma AS er også en del av Eurojuris Norge som er en sammenslut­ning av 17 selvstendi­ge advokatfir­ma som er spredt rundt om i Norge.

Partner Erlend Bergstrøm

 ??  ?? GÅR SAMMEN: Ingvild S. Maden kommer fra Stiegler, Jon Håkon Hegdahl (til v.) og Erlend Bergstrøm fra WKS. Nå danner de et nytt større advokatfir­ma i Bergen.
GÅR SAMMEN: Ingvild S. Maden kommer fra Stiegler, Jon Håkon Hegdahl (til v.) og Erlend Bergstrøm fra WKS. Nå danner de et nytt større advokatfir­ma i Bergen.
 ??  ?? PARTNER: Advokat Roar Vegsund på vei med sin kunst fra det gamle kontoret til nye lokaler i Fortunen 1.
PARTNER: Advokat Roar Vegsund på vei med sin kunst fra det gamle kontoret til nye lokaler i Fortunen 1.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway