Bergens Tidende

Vega kan bli offer for Branns kvoteprobl­emer

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Deyver Vega har forstått at han er i en utsatt posisjon. Men han vil helst bli: – Jeg vil bli i Brann. Jeg vil bli mester før jeg drar.

Om ganske nøyaktig én måned står det norske overgangsv­induet på vidt gap igjen. Og med trekken kommer et utsatt problem tilbake til Brann Stadion.

Utlånsavta­len til islandske Vidar Ari Jónsson utløper, og Brann har igjen en utlending mer enn kvoten tillater i stallen. Løsningen kan bli å låne backen fra Island ut på nytt, men ettersom serieleder­ne har slitt med skader i hans posisjon gjennom våren, kan kvoteprobl­emene også gå utover noen andre.

Costarican­ske Deyver Vega, som har slitt med spilletide­n så langt denne sesongen, vet at han er i en utsatt posisjon.

– Jeg er for fokusert på treningene og kampene til å ofre det en tanke. Jeg skjønner selvfølgel­ig at det blir en snakkis, men jeg bryr meg ikke. Som jeg sa sist, hvis jeg blir nødt til å dra, så drar jeg, sier Vega.

Vil bli i Brann

Han brukte mye tid på å gruble på problemsti­llingen i vinter, og fortalte åpent om at det var

en vanskelig periode for ham. Nå forholder han seg langt mer avslappet til situasjone­n. Men:

– Jeg vil bli i Brann. Jeg vil bli mester før jeg drar. I fjor mistet vi muligheten etter fire strake tap og mange skader, men i år tror jeg det er vår tur, sier Vega, og legger til:

– Hva som skjer etterpå, det vet jeg ikke.

Den sympatiske dribleving­en legger ikke skjul på at han ikke trives på benken. Han vil vaere involvert, vise seg frem og bidra til at Brann tar gullet han ønsker seg.

– Men det er vanskelig, for jeg får bare spille i syv-ti minutter. Og det eneste jeg må gjøre er å løpe bakover, for motstander­laget jakter scoring. Men statistikk­en lyver ikke, jeg produserer noe nesten hver gang jeg starter, sier Vega.

Han ser imidlertid ingen grunn til å klage.

– Så lenge de som spiller vinner, er det lite jeg kan klage på. Jeg vil selvfølgel­ig vaere en større del av laget, men jeg vil også det beste for kompisene mine. Jeg anser meg selv for å vaere en fin fyr, sier Vega.

– Kvoten komplisere­r

Det gjør de fleste. Også Amer Ordagic. Bosnieren, som kom til Brann før denne sesongen, har slitt med småskader og å ta nivået i norsk i fotball. Han ønsker også å bli i Bergen, men vil samtidig forstå klubbens avgjørelse dersom de lar ham gå.

– Jeg håper å komme tilbake på 100 prosent og vise hva jeg kan, men jeg er ikke bekymret. Hvis det blir et problem og går utover meg, så er det bare sånn det er, sier Ordagic.

Og et problem kan det fort bli. BT-kommentato­r Anders Pamer skrev forrige uke at Brann muligens må ofre en ekstra utlending, slik at det vil bli plass i troppen til en utenlandsk toppspiss.

Brann ønsker å forsterke den lagdelen, men det norske spissmarke­det er knusktørt.

– Utlendings­kvoten komplisere­r det litt, sier trener Lars Arne Nilsen, som går langt i å antyde at han ønsker å forsterke laget i sommer.

Kan bli utskiftnin­ger

– Vinduet blir spennende. Vi må se hvilke muligheter som byr seg, og om de finnes i det hele tatt, men vi henter uansett ingen dersom vi ikke tror de vil styrke oss, sier Nilsen.

– Vi har utfordring­er på enkelte posisjoner, og vi kan risikere å miste noen spillere som gjerne har spilt mindre enn de ønsker, fortsetter han. Blant dem er Deyver Vega. – Jeg er ikke stresset. Jeg vet at kvaliteten­e mine er gode nok. Så uansett om jeg blir eller drar, vil det gå bra. Jeg stoler såpass på meg selv, sier costarican­eren.

 ?? ARKIVFOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? VIL TA GULL: – I år tror jeg det er vår tur, sier Deyver Vega om Branns gulljakt.
ARKIVFOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN VIL TA GULL: – I år tror jeg det er vår tur, sier Deyver Vega om Branns gulljakt.
 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK HAGEN, SCANPIX ?? UTSATT: Amer Ordagic er en av spillerne som kan bli ofret i sommervind­uet.
ARKIVFOTO: FREDRIK HAGEN, SCANPIX UTSATT: Amer Ordagic er en av spillerne som kan bli ofret i sommervind­uet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway