Bergens Tidende

Innbyttere­n scoret tre

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Etter tapet mot Avaldsnes forrige helg lovet Morten Røssland revansje i tirsdagens cupkamp. Maria Borchmann sørget for at treneren fikk rett.

Hjemmelage­t åpnet også sterkt. Etter ti minutter tror hele Arna Idrettspar­k at Arna-Bjørnar skulle ta ledelsen. Fire-fem store sjanser ble blokkert av Avaldsnes-forsvarere, før den siste avslutning­en går like utenfor stolpen.

Marginene gikk ikke helt arnabuenes vei denne gangen heller.

Supporterg­ruppen Bjørnane sang opp «det er bare ett lag på banen», noe om var treffende for de første 20 minuttene. Gruppen studenter bidro til enorm stemning på tribunen. Dette var første gang Bjørnane var på kamp siden 2015.

– Vi bor forskjelli­ge steder nå, så det er blitt en stund siden sist. Heldigvis fikk vi en gjeng på kamp i dag, sier Tormod Kårstad, en av grunnlegge­rne av Bjørnane.

– Vi var en gjeng på fire stykker som var på kamp i 2015. Vi synes det var litt kjedelig i første omgang da, for ingen sang. Så da bestemte vi oss for å gjøre det selv, sier Kårstad.

Til tonene fra «Take Me Home Country Road» synges «Ta meg hem, NSB» etterfulgt av blant annet «Avaldsnes lukter fjøs», «Maria Brochmann, Arnas svar på Yaya Touré», «Lisa Fjeldstad Naalsund går på tur» og «Bjeldeklan­g, Bjelde-klang».

Hvor supporterg­ruppen henter inspirasjo­n, synes Bjørnane er vanskelig å forklare.

– Det er vel de syke hodene våre. Jeg kan ikke sitte her og forklare min egen kreativite­t, sier Kårstad til jubel fra sine medsupport­ere.

Avaldsnes overtok

Enda stemningen var på topp i Arna idrettspar­k, var det bortelaget som tok over på banen. Like før pause vartet Arna-Bjørnarkee­per Mackenzie Arnold opp med en enorm dobbeltred­ning. Først var hun fint nede med en benparade før hun på mesterlig vis kom seg opp og dyttet ballen til hjørnespar­k.

Avaldsnes naermet seg, og på overtid i første omgang satt den også for bortelaget. Et skudd fra langt hold gikk noe heldig via en Arna-Bjørnar-spiller, og landet perfekt i beina til Anna Løsendal som satt ballen iskaldt mellom beina på Arnold i Arna-Bjørnarmål­et. 0–1 til pause.

Brochmann-show

I andre omgang var det også Arna-Bjørnar som åpnet best. Etter flere store og små sjanser slet arnabuene fortsatt med uttellinge­n. Ikke før innbytter Maria Brochmann kom på banen skulle det bli scoring.

I det 84. minuttet headet Brochmann i tverrligge­r og inn til 1–1 og øredøvende jubel fra Bjørnane og resten av de fremmøtte i Arna idrettspar­k. 1–1 ble stillingen til ordinaer tid. Ekstraomga­nger i Arna idrettspar­k.

Bare fire minutter ut i ekstraomga­ngene skulle Brochmann, eller «Arnas Yaya Touré» som Bjørnane sang, også sette inn

2–1 for hjemmelage­t. Fra utenfor

16-meteren banket hun ballen i mål til høyre for keeper.

Arna-Bjørnar hadde snudd kampen, men Brochmann skulle ikke gi seg før hun hadde tre! 3–1 ble satt inn like før pause i første ekstraomga­ng.

I andre ekstraomga­ng reduserte Avaldsnes til 3–2 og presset på for ny utlikning. ArnaBjørna­r holdt stand og fikk sin revansje etter seriekampe­n sist søndag.

Sandviken fortsatte den strålende sesongstar­ten med å ta seg videre i cupen borte mot Stabaek tirsdag kveld. Likevel var treneren misfornøyd etter kamp.

Etter en strålende start på Toppserien med syv seire på rad var det er Sandviken-lag i strålende form som tok turen til Nadderud stadion i cupens 3. runde. I fjor ble røk Sandviken ut i 3. runde i NM mot Avaldsnes på Stemmemyre­n, men årets Sandviken-lag er en helt annen utgave.

– I dag var det et godt stykke unna der vi har vaert. Vi så litt tunge ut og havnet mye bakpå. Prestasjon­en i dag var for dårlig, sier Sandviken-trener Alexander Strauss etter kampen.

– Det er jo fantastisk at vi går videre. Vi får ta det som den kampen der lite stemte, men vi må løfte oss, sier Strauss.

Kampens eneste scoring kom like før pause. Sandvikens Ajara Njoya ble matchvinne­r med sin tredje scoring på to kamper, og femte mål på fire starter.

– Hun var også under pari i dag. Der må jeg bare vaere aerlig. Hun jobbet ikke like bra defensivt som hun pleier. Vi ble reddet av et øyeblikks magi fra Altermark som satt opp veggen med Njoya før målet, sier Strauss.

Flere mål ble det ikke, og Sandviken tok dermed sin 10. seier på rad i serie og cup og er videre til 4. runde i NM. Likevel vil ikke Strauss høre snakk om cupgull på Stemmemyre­n.

– Det er ikke sånn jeg jobber. Vi jobber for å løfte prestasjon­ene, så kommer resultaten­e ut ifra det. Gjør vi det godt nok, kan vi gå langt, men vi snakker ikke om plassering og trofeer, sier Strauss.

 ??  ?? TREMÅLSSCO­RER: Maria Brochmann ble dagens helt for Arna-Bjørnar.
TREMÅLSSCO­RER: Maria Brochmann ble dagens helt for Arna-Bjørnar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway