Bergens Tidende

Nest vil forlenge lånet

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Brann-talentet Halldor Stenevik vil bli på Sotra. Nest-Sotra vil beholde ham. Brann varsler avklaring innen kort tid.

Halldor Stenevik (18) er tilbake på treningsfe­ltet etter at han fikk skulderen ut av ledd mot HamKam i mai. Torsdag var han med på avslutning­streningen med Brann-angriperne, og løp rundt med ballen for seg selv etterpå.

Han er fortsatt i en rehabilite­ringsfase, det er også derfor han er tilbake på Branns treningsfe­lt. For i prinsippet er han jo Nest-Sotra-spiller fortsatt, låneavtale­n løper ikke ut før overgangsv­induet åpner igjen i juli.

– Men han kommer ikke til å spille noen kamper for oss før låneavtale­n er utløpt, sier NestSotra-trener Steffen Landro.

Venter på Brann

Han er svaert godt fornøyd med prestasjon­ene 18-åringen hadde for klubben før skulderska­den.

– Han har hatt en fin utvikling. Halldor, vi og Brann har vaert godt fornøyd med utlånet. Han er blitt betydelig mye bedre fra i fjor. Spesielle talenter er modne, laerer fort og er sultne, og Halldor er et spesielt talent, sier Landro.

Strilen ønsker å forlenge lånet med Brann-talentet.

– Selvfølgel­ig, det er ingen tvil om det. Men vi må vente til Brann har bestemt seg. De vil nok signere ny kontrakt med ham først, sier han.

Det sier Rune Soltvedt at de skal gjøre innen kort tid. Brann sier selv at de er fornøyd med Steneviks utvikling i Nest, men kan vegre seg for å sende en spiller på lån bare måneder før kontraktss­lutt.

– Planen er å få alt avklart om ikke så lenge. Han har utvilsomt hatt godt av det utlånet. Han var der i fjor høst også, og alle parter har vaert positive til hvordan det har gått. Det har vaert en god greie, sier Soltvedt.

Det synes spilleren selv også. – Jeg trives veldig godt på Ågotnes. Jeg har fått spille mye og føler selv at jeg har prestert bra. Så hvis det er der utviklinge­n min vil bli best, drar jeg gjerne på et nytt lån. Jeg må bare se det an, sier austevolli­ngen.

– Hvilke signaler har du fått fra klubbene?

– Jeg har hørt fra Nest at jeg er ønsket der, noe jeg synes er veldig gøy. Og jeg har også hørt fra Brann at de vil forlenge kontrakten, så det blir spennende å se hvordan det blir. Jeg tenker ikke så mye på det, uansett. Det er utviklinge­n som betyr noe.

Og den har Stenevik merket godt i den grønne drakten.

– Det første halvåret begynte jeg bra, men jeg hadde trent litt mye og følte meg tung. Så tok jeg tak i det og dro til Nest igjen, og der har jeg truffet mye bedre. Jeg fikk en god start i 1. divisjon, sier han.

I Nest-Sotra har han spilt sentral midtbanesp­iller, kant og vingback.

Imponert Nilsen

– Jeg synes det er litt tidlig å si hva som er hans beste posisjon, men han er en spennende indreløper, synes jeg. Men han kan spille kant også, sier Branntrene­r Lars Arne Nilsen.

Han er også veldig tilfreds med Steneviks fremgang før skaden.

– At han henger så bra med i 1. divisjon, synes jeg er veldig bra. Han er i fin utvikling og i en klubb som spiller utviklende fotball. Det er den rette arenaen for ham, sier Nilsen, og legger til:

– Det er en fantastisk arena for unge spillere. Å låne ut spillere til lokale klubber, som spiller utviklende fotball, er en fin måte å utvikle unge spillere på.

– Ønsker du at lånet skal forlenges?

– Vi må diskutere det internt før jeg sier noe. Vi må ta det med spilleren og Nest først, sier Brann-treneren.

 ?? FOTO: VEGARD GRØTT, BILDBYRÅN ?? SPILT FAST: Halldor Stenevik var en viktig brikke i Nest-Sotra før han fikk skulderen ut av ledd.
FOTO: VEGARD GRØTT, BILDBYRÅN SPILT FAST: Halldor Stenevik var en viktig brikke i Nest-Sotra før han fikk skulderen ut av ledd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway