Bergens Tidende

Sjarmerend­e skuespille­re i en halvveis sjarmerend­e film

-

«Ocean’s 8» bruker for lang tid på å komme i gang.

«Ocean’s 8»

Regi: Gary Ross

USA, actionkome­die, tillatt for alle 1 time 50 minutter

DET FINNES ULIKE MÅTER å tilnaerme seg hvordan og hvorfor «Ocean’s 8» skuffer, men essensen er at rollebeset­ningen i filmen hadde fortjent magi. Skuffelsen kommer ikke av at filmen er dårlig – den er helt grei – men fordi «Ocean’s 8» aldri når sitt potensial.

Sandra Bullock, Cate Blanchett og Anne Hathaway er oscarvinne­re. Skuespille­re som Helena Bonham Carter og Sarah Paulson er briljante. Og i tillegg huser filmen sjarmtroll som Rihanna og Mindy Kaling.

IDEEN OM Å GJENOPPLIV­E merkevaren «Ocean’s» med karismatis­ke kvinner i hovedrolle­ne, er god. «Ocean’s»-filmene er lett underholdn­ing uten kulturell tyngde.

Filmene med George Clooney i rollen som Danny Ocean var – ukjent for mange – en omarbeidin­g av en middelmådi­g 1960-film med Frank Sinatra og Dean Martin.

FELLES FOR FILMENE er at noe stort skal ranes på spektakula­ert vis. «Ocean’s 8» er intet unntak. Debbie Ocean (Sandra Bullock) har nylig sluppet ut av fengsel, og i fangenskap planla hun et ran av dyrebare diamanter.

Hennes familierel­asjon til Danny Ocean er søkt og har null betydning for filmens handling. Her skal vi skal rett på sak og saken er «Met-gallaen», et årlig veldedighe­tsball i New York.

PLANEN GÅR UT PÅ å lure superstjer­nen Daphne Kluger (Anne Hathaway) til å gå med et ekstremt verdifullt halskjede på den røde løperen og at «Ocean’s» i løpet av gallakveld­en skal prøve å bytte dette ut med en troverdig kopi.

Om alt går bra kan alle leve lykkelig videre. Bortsett fra eieren av halskjedet som mister en verdi på hele 150 millioner dollar.

FILMSKAPER­NES VALG av «Metgallaen» stinker reklame, men valget har likevel smarte undertoner.

Det glamorøse ballet er fylt av herlig mote og er ekstremt eksklusivt. Kun de hotteste kjendisene har tilgang. Oss «vanlige dødelige» kan gjøre lite annet enn å drømme om

 ??  ?? KARISMATIS­KE: En karismatis­k gjeng skuespille­re ledes av Sandra Bullock (til v.). Videre: Cate Blanchett, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Anne Hathaway, Rihanna, og Helena Bon
KARISMATIS­KE: En karismatis­k gjeng skuespille­re ledes av Sandra Bullock (til v.). Videre: Cate Blanchett, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Anne Hathaway, Rihanna, og Helena Bon

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway