Bergens Tidende

Sjekk ut en bergensbas­ert russer

-

EN MUSIKER DU sannsynlig­vis vil høre mer av fremover er bergensbas­erte Svetla V. fra Russland, som tok mastergrad­en sin i nordisk her i byen. Singelen «Beauty» er en intens og suggereren­de låt fra en fersk artist som nekter å inngå kompromiss­er.

Den knusktørre produksjon­en får frem hver eneste nervøse nyanse i den dirrende melodilinj­en, mens Svetla V. på hypnotisk vis messer frem sitt budskap. En krevende og annerledes elektronik­alåt.

DÅRLIG VANE er blant Norges beste rapgrupper fordi medlemmene har hver sin unike stil. Etter at den teknisk uovertrufn­e Martin «Hazy» Steen-Hansen imponerte med sin solodebut, er det nå Lars-Kristian «Kikkan» Holmes tur.

Han kaster ikke bort sjansen; «Ung og dum» er en enkel, seig og søvnig r’n’bklubblåt om ung kjaerlighe­t som balanseres med en hard, trapinspir­ert beat. Kikkan tar en stor sjanse når han beveger seg såpass langt bort fra Dårlig Vanes lydbilde, men overbevise­r takket vaere sjarm og saerpreg.

ÅLESUND FORTSETTER å gi musikkbyen Bergen gode artister. Ellen Sofye Rabbevåg albumdebut­erte riktignok allerede i 2011, men på den tiden var ikke Musikk-Norge saerlig mottakelig for velproduse­rt, klassisk pop.

Nå er Sofye tilbake med enda mer markante 80-tallstakte­r, dypere soulpreg og skarpere kanter: «Kid at Heart» er en smart og skummelt fengende låt fra en låtskriver som har full kontroll på de beste låtskriver­triksene i boken.

HAR KYGO BIKKET middagshøy­den? Kyrre Gørvell-Dahll perfeksjon­erte uttrykket sitt på albumet «Kids in Love», men det begynner å bli en stund siden han låt saerlig nyskapende. Det han trengte var kanskje litt nytt blod i produksjon­en sin, for singelen «Born To Be Yours» med poprockern­e i Imagine Dragons er noe av det beste han har laget på veldig lenge.

Kygos luftige, varme produksjon og lekre detaljer kler bandet perfekt: Dette er en av de mest berusende og energiske poplåtene vi har hørt på lenge, med overrasken­de mye motstand som gjør at man kan høre den om og om igjen.

 ??  ?? PETTER LØNNINGEN
PETTER LØNNINGEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway