Bergens Tidende

Frp mister grepet

- EINAR SALBU,

Det er nå flere saker som tyder på at Frp mister grepet på velgere og at deres udugelighe­t mer og mer kommer for en dag.

og Listhaug nå kritiserer, men like fullt gjør Hagen som planlagt.

SIV JENSEN BLIR sint, smeller neven i bordet og forlater partiets gruppemøte fordi gruppen egentlig ville stemme for et forslag om snøscooter­kjøring som Senterpart­iet hadde kommet med, og som ikke var så veldig ulikt et forslag Frp i sin tid foreslo. Det var bare ett problem, og det var at Frp hadde forpliktet seg i avtale med Høyre om noe annet, skriver VG. Frp-erne blir selvsagt forvirret når deres gamle populistis­ke forslag blir forkastet som et resultat av en pålagt ansvarligh­et. Frp-erne kjenner seg rett og slett ikke igjen, kanskje med unntak av noen edsvorne menn.

Politiets parti, eller rettere «lov- og ordenspart­iet», har kommet på kant med politiet. Listhaug ble advart gang på gang av blant annet Jan Bøhler om at problemati­kk rundt gjenger i Oslo måtte tas på alvor, skriver ABC Nyheter. Bøhler selv karakteris­erer davaerende justismini­ster Listhaugs manglende engasjemen­t som å møte en «ulldott», mest sannsynlig ment som en person som bare svarer med tomme fraser og klisjeer, uten å gjøre noe som helst. DET ER VEL DETTE som har preget Listhaug som politiker helt siden hun var byråd i Oslo. De gangene hun faktisk handlet, gikk det ikke så bra, som for eksempel med sykehjemst­omten i Spania. Men hun og byrådet fikk igjennom økt standard ved sykehjem. Det var jo bra, selv om Listhaug og Hagen nå kritiserer dette.

Listhaug er tatt med bukse og underbukse nede. En aldrende Hagen som fremdeles er høy på seg selv, leverer mistillits­forslag på rekke rad. Jensen er arg på sin egen stortingsg­ruppe.

«Sjøfolkene­s part» sørger for at norske ansatte på Color Line kan bli erstattet av billigere utlendinge­r. «Det nye arbeiderpa­rtiet» har gjort sluttveder­lagsordnin­gen verdiløs for eldre arbeidstak­ere som ufrivillig mister jobben, avgiftene øker for alle for at rike skal få mer skattelett­er, reisefradr­aget er blitt mindre og mindre verdt, og «det nye arbeiderpa­rtiet» har, sammen med Høyre, partiet for rike og innbilt rike, tillatt at bemannings­bransjen overtar mer og mer arbeidsmar­kedet, mens de tidligere faste ansatte blir henvist til Nav. «PARTIET FOR ELDRE og kronisk syke» har sørget for at pensjonist­er får kjøpekraft­nedgang for fjerde år på rad. Ja, pensjonsfo­rliket ble initiert av de rødgrønne, men Høyre stemte med. Frp som skryter av at de ikke stemte for, ville heller ha en lav og flat pensjon til alle. Poenget er at man med politisk vilje kunne endret reglene i pensjonsre­formen, om man hadde villet. Frp og Høyre vil ikke, men AP og SV vil. Luftambula­nsesaken er et kroneksemp­el på regjeringe­ns udugelighe­t, der den ene anbyder får innsyn i den andre anbyders lønnsforho­ld.

Jeg kunne funnet flere eksempler på Frps udugelighe­t, og falsknerie­r, men det dukker så mye opp nå at det er vanskelig å huske på alt, men folk flest legger merke til dette etter hvert som nye saker dukker opp. Og det kommer.

DET VIRKER SOM om Frp har klart å stå imot det meste av negative saker og bråk, men nå tror jeg vi på slutten av året vil se et Frp under 10 prosent. Her i Bergen ser det ut som om partiet er avgått med døden sammen med Høyre, som riktig nok kommer med noen spede grynt en gang iblant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway