Bergens Tidende

Frustrert Barmen vet ikke når han er tilbake

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Kristoffer Barmen er fortsatt ikke kvitt nakkesmert­ene og Lars Arne Nilsen vil ikke røpe om han planlegger Oddkampen med ham.– Jeg vil ikke gi Odd noe som helst, sier Brann-treneren.

Det så lovende ut tidligere denne uken. Etter å ha vaert ute med nakkesmert­er siden seriekampe­n mot Lillestrøm for en måned siden, var Kristoffer Barmen tilbake for fullt på Branns treningsfe­lt.

Han var med på hele økten. På pasningsøv­elser og i formasjons­trening. Det så ut som han omsider var klar til kamp igjen.

Men torsdag kveld kom smertene tilbake. Barmen ringte og sa at han måtte stå over neste økt. Da lagkamerat­ene tuslet inn i garderoben etter noen timer i regnet fredag, spilte 24-åringen biljard i gangen.

– Han måtte ta det litt rolig. Han sliter jo med nakken sin, så får vi se om han blir klar til kampen. Jeg har ikke så lyst til å si så mye mer, for jeg vil ikke gi Odd noe som helst. Det er en spiller de må ta hensyn til, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Frustrert

Branns neste motstander er Odd. Kampen spilles mandag, enten Barmen er med eller ikke.

– Jeg vet ikke. Vi har ikke konkludert med noe ennå, sier midtbanesp­illeren selv.

Han er frustrert. Nilsen og klubbens medisinske apparat også. Ingen av dem kan med sikkerhet si hvor lenge Barmen vil vaere ute.

– Det er ikke så mye vi får gjort med det. Når jeg hviler og ikke gjør så mye, løsner det opp og blir bedre. Men med en gang jeg er i aktivitet, stivner det igjen. Jeg kunne ligget på sofaen en uke og gått rett inn i kamp, men det går jo ikke. Både den fysiske formen og fotballfor­men vil jo bli dårligere om jeg ikke er på treningsfe­ltet, sier han.

Derfor trente han for fullt torsdag.

– Jeg må jo prøve meg litt frem, bare for å se hvordan det føles. Det kommer jeg til å fortsette med. Ingen kamper er utelukket ennå, sier Barmen.

Tenker på helsen

Men det spøker for en retur mot Odd mandag. Det erkjenner han selv.

– Nakken er en viktig og sensitiv del av kroppen, så jeg må jo tenke litt på helsen også. Ikke bare hva som er bra for meg på fotballban­en, men også utenfor. Det er en helhetsvur­dering som må tas, sier Barmen.

– Er du redd for aldri å bli helt frisk?

– Jeg har ikke vaert redd for det når jeg har spilt, for jeg har kommet tilbake fra den type skader tidligere.

Det var mot Haugesund i 2014 at han skadet nakken for første gang. Han landet på hodet etter en duell og ble fraktet til sykehus.

Mot Lillestrøm 5. november i fjor fikk nakken seg en ny trøkk i en hodeduell med Frode Kippe. Han ble tatt av til pause og ble i ettertid diagnostis­ert med to prolapser.

Rehabilite­ringen tok tid. I tre måneder hadde han headeforbu­d. Da sesongen startet, følte han seg omsider frisk.

– Vaert gjennom dette før

Så, 21. mai, møtte han Lillestrøm igjen.

– Jeg kjente da det skjedde at Rosenborg-kampen kom til å ryke. Jeg fullførte resten av kampen, men jeg visste at det kom til å ta litt tid før jeg ble bra igjen. Jeg har jo vaert gjennom dette før, sier Barmen.

Han var likevel ikke forberedt på at han skulle vaere ute i over en måned.

– Det som er faren er at det skal bli verre og utløse noe større, sier han.

 ??  ?? VONDT I NAKKEN: Kristoffer Barmen sliter fortsatt med stiv nakke.
VONDT I NAKKEN: Kristoffer Barmen sliter fortsatt med stiv nakke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway