Bergens Tidende

Gråtende jente ble ikke skilt fra moren

-

En gråtende liten jente i Texas som er vist på bilder som har sirkulert på sosiale medier og på forsiden av Time Magazine, ble faktisk ikke skilt fra moren.

Bildet er et av flere bilder som er blitt symbol på president Donald Trumps sterkt kritiserte innvandrin­gspolitikk, som blant annet innebaerer å ta barna fra foreldre som krysser grensa ulovlig.

Men to år gamle Yanela Varela fra Honduras, som strigråter mens hennes mor ransakes av amerikansk grensepoli­ti, ble faktisk aldri skilt fra moren.

Bildet, som ble tatt i McAllen 12. juni, ble brukt på forsiden av Time, der jenta står foran en Trump som tårner seg opp over henne, med teksten «Velkommen til Amerika». Bildet bidro også til å samle inn 18 millioner dollar i donasjoner til en frivillig organisasj­on i Texas som arbeider for migrantene.

Skammelig

Pressetals­kvinne i Det hvite hus, Sarah Sanders, kaller det skammelig at Demokraten­e og mediene utnytter bildet til å fremme sin sak.

– Hun ble ikke separert fra sin mor. Det eneste som er separert bort her, er sannheten, sier Sanders.

I artikkelen om jenta i Time som bildet illustrert­e, het det at hun ble tatt fra moren. Artikkelen er siden blitt korrigert til at moren løftet henne opp og de to ble ført bort. De er nå i forvaring sammen.

Både lederen for Honduras’ kontor for beskyttels­e av migranter, Lisa Medrano, og jentas far Denis Varela bekrefter at hun ikke ble tatt fra sin mor.

God illustrasj­on

Men Time forsvarer likevel bruken av bildet på forsiden. I en erklaering sier sjefredakt­ør Edward Felsenthal at det er en grunn til at bildet er det mest synlige symbolet på den pågående debatten om innvandrin­g i USA. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway