Bergens Tidende

Dramatisk overtidsse­ier til Tyskland

-

Sverige var på vei mot en skrell mot Tyskland, men Toni Kroos reddet Tyskland på overtid med en perle og sikret 2-1-seier og fornyet håp om VM-avansement.

Sverige ga Tyskland en nesestyver etter en drøy halvtime da Ola Toivonen viste klasse og sendte svenskene i ledelsen. Kun noen minutter tidligere ropte hele Sverige på straffespa­rk, men fikk ikke gehør av verken dommer eller VAR-teamet.

Marco Reus utliknet umiddelbar­t etter pause, men med åtte minutter igjen av kampen fikk Jérôme Boateng sitt andre gule kort og gjorde oppgaven enda vanskelige­re. Det sto 1–1 helt til fem minutter på overtid, da Toni Kroos ladet kanonen etter et frispark på kanten av 16-meteren og ga Tyskland poengene de så sårt trengte.

– Slik vi spilte, så fortjente vi det til slutt, sa Kroos til tyske ARD.

– Seieren var fortjent fordi vi trodde på oss selv i andre omgang. Vi har bevist veldig god moral, sa Tysklands landslagss­jef Joachim Löw.

– Gjør vondt

Det var også første gang siden 1998 at Tyskland snudde en VM-kamp etter først å ha ligget under. Svenskene lå langflate på gressmatte­n etter tapet.

–Det gjør vondt. Vi gjør en fantastisk kamp. Vi ga alt, og vi gjorde alt vi kunne. Det svir og det kjennes tøft akkurat nå, sa Forsberg til svensk TV 4.

Resultatet betyr at Tyskland har VM-skjebnen i egne hender. Med utur vil det vaere første gang Tysklands VM-eventyr tar slutt i gruppespil­let. Den regjerende verdensmes­teren måtte tåle et overrasken­de 0-1-tap for Mexico i åpningskam­pen. Det var annen gang i historien at tyskerne sto tomhendte igjen etter en VMpremiere.

– Nå må vi slå Sør-Korea og gi full gass fra første minutt i den kampen, sa Kroos.

Sverige vant på sin side 1–0 mot Sør-Korea etter kaptein Andreas Granqvists straffemål, og har fortsatt alt å spille for i siste gruppekamp.

Voldsomt press

Tyskland beleiret Sveriges 16meter umiddelbar­t etter kampstart. Joshua Kimmich kom

??  ?? DEPPET: Albin Ekdal depper etter 2-1 tapet i lørdagens kamp i fotball-VM, grupp F, mellom Tyskland og Sverige på Fisjt-stadion.