Bergens Tidende

Spilleren med 21 seksere på vitnemålet

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto RUNE SAEVIG

– Trening gjør det lettere å holde fokus på skolen, sier Elise Isolde Stenevik.

Mens Arna-Bjørnar kunne feire seier lørdag, har Elise Isolde Stenevik hatt mye å glede seg over den siste tiden. Nylig gikk Arna-Bjørnar-spilleren ut av videregåen­de med hele 21 seksere på vitnemålet.

– Jeg er fornøyd med det, sier 18-åringen beskjedent.

Selv som fotballspi­ller på toppnivå har Stenevik klart å oppnå imponerend­e resultater på skolebenke­n. Det går hånd i hånd, tror 18-åringen.

–Jeg merker at hvis jeg har vaert skadet og ikke fått trent, har jeg ikke den samme energien. Da har jeg tenkt at jeg synes det er imponerend­e med dem som klarer videregåen­de uten å trene. Jeg får ikke overskudd eller energi hvis jeg ikke trener, og da blir skolearbei­det vanskelige­re, sier Stenevik.

– Hvor mye struktur ligger bak?

–Det er mange som er flinkere på struktur enn meg. Men det er en blanding mellom at jeg gjør det bra på prøver og at laererne liker meg, sier Stenevik og smiler.

Hun forteller at hun har lagt opp ukene med skolearbei­d i helgene og trening på hverdagene. Det har gjort at det er blitt lite fritid, men å oppnå 21 seksere har ikke vaert for tøft, skal vi tro Arna-Bjørnar-spilleren.

– Jeg synes ikke det har vaert slik at jeg har gått i kjelleren, men det er mange ganger jeg ikke har hatt fri i helgene. Men det går alltid fint, for det er alltid en time eller to på kveldene hvor jeg kan slappe av. Jeg tenker ikke at det var sykt tøft, men det var litt tungt på slutten, sier Stenevik.

Utsetter studier

Vitnemålet skal brukes til å studere medisin. Men det får vente noen år.

– Jeg tenker ikke å studere før jeg blir 25 år slik at jeg kan spille fotball. Jeg har prøvd å få ta medisinstu­diet på 50 prosent, men de klarer ikke å åpne for det. Så da må jeg vente, forklarer Stenevik.

– Hvilket mål har du med fotballen?

– Jeg har aldri hatt et konkret mål, men jeg har lyst å bli skikkelig god og kanskje på seinere prøve meg i utlandet. Men vi ser hva som skjer, det er ikke slik at jeg stresser med det.

Høydramati­sk

Lørdag fikk Stenevik enda mer å feire da Arna-Bjørnar slo Vålerenga i en fotballkam­p av det dramatiske slaget.

For Arna-Bjørnar kunne ikke fått en verre start i oppgjøret mot Vålerenga lørdag. Gjestene meldte sin ankomst ved å gå opp i ledelsen i kampens første spilleminu­tt.

– Jeg hadde ikke satt meg ned en gang, så jeg så ikke målet. Jeg kan ikke svare på hva som skjedde, sier Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland spøkefullt.

Men Arna-Bjørnar lot seg ikke

vippe av pinnen av kalddusjen fra Anne Lise Olsen, og satte høyt press mot Vålerenga. Og i det 18 spilleminu­ttet utliknet Emilie Nautnes for Arna-Bjørnar, som virket langt friskere i bena enn Vålerenga.

Snudde kampen

De rødkledde fortsatte å holde presset på Vålerenga og var farlige i boksen. Drøyt fire minutter etter utlikninge­n, var det Maria Brochmanns tur å treffe nettmasken­e. Kapteinen sendte fra seg et høyt skudd mot en sjanseløs Guro Pettersen i Vålerengam­ålet.

Dermed hadde Arna-Bjørnar snudd kampen på 22 minutter, men de var ikke ferdig der.

For like før pause satte Amalie Eikeland inn kampens fjerde mål, og Arna-Bjørnar gikk til pause med en solid 3–1 ledelse.

– Det vitner om en vanvittig god moral i laget, sier Røssland.

Utvisning

Kampens andre omgang startet ikke enklere for Arna-Bjørnar. Kun tre minutter inn i omgangen fikk Ingrid Stenevik rødt kort etter en takling like innenfor 16. meteren. Vålerenga fikk tildelt indirekte frispark, og Sherida Spitse satte ballen sikkert i høyre kryss. Dermed var det full kamp igjen på Arna Idrettspar­k.

–Dette med stang ut har vi følt på litt i hele år. I 1. omgang i dag var vi faktisk et par hakk bedre enn Vålerenga. Det har vi vaert flere ganger, mot LSK, Sandviken eller hvem som har vaert her. Vi har vaert spillemess­ig god, sier Røssland og legger til:

– Men vi har lurt på om han der oppe har fulgt med på oss en stund, for det har ikke gått stang inn. I dag fikk vi tre fortjente poeng, men vi måtte virkelig jobbe for dem. Vi fikk den starten, rødt kort og likevel tok vi det. Det er ryggrad.

Vålerenga presset Arna-Bjørnars ti resterende spillere, men hjemmelage­t sto bra imot.

Det holdt til til siste sekund, og etter en høydramati­sk kamp gikk det stang inn for ArnaBjørna­r som slo Vålerenga 3–2.

 ??  ?? TOPPELEV: Arna-Bjørnar-spiller Elise Isolde Stenevik gikk ut av videregåen­de med 21 seksere på vitnemålet.
TOPPELEV: Arna-Bjørnar-spiller Elise Isolde Stenevik gikk ut av videregåen­de med 21 seksere på vitnemålet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway