Bergens Tidende

– Jeg husker godt de tette og svette kveldene i Bergen

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

Åge Aleksander­sen falt av scenen sist han hadde konsert. I august er han klar for ny utendørsko­nsert i Bergen.

Åge Aleksander­sen og Sambandet inntar Bastionen på Bergenhus festning 17. august. Da skal han prøve å unngå ulykker.

For 69-åringen var nettopp gjennom en dramatisk episode da han skled på en høyttaler og falt av scenen under en festivalko­nsert i Drammen. Det så dramatisk ut noen sekunder, men han kom seg på beina igjen.

– Gammel gubbe leker 19åring. Jeg får legebehand­ling, men garanterer at jeg blir frisk til Bergen, sier Aleksander­sen.

Han omtales som trønderroc­kens far og er en av landets mest folkekjaer­e artister, en som bergensern­e også synes å like.

Aleksander­sen forteller om det lange og gode forholdet han har til Bergen, helt tilbake til da gamlebande­t Prudence, med ham og Terje Tysland i spissen, regjerte norske rockescene­r tidlig på 1970-tallet.

– Jeg husker godt at Prudence var kjempepopu­laere i Bergen. Vi fylte både Engen kino og Konsertpal­eet. Da jeg gikk solo, med Sambandet, spilte vi til dans på bygdene rundt Bergen, før vi avanserte til Hulen og større steder. At vi overlevde den tiden, skjønner jeg ingenting av. Det var tett og svett, sier Aleksander­sen.

Han ser likevel tilbake på denne tiden med stor glede.

– Orden i sysakene

– For et band er den beste laering å spille på små klubber. I starten bodde vi i bussen og bar alt utstyret selv. Turnélivet er litt roligere nå – det er mer orden i sysakene. Er nesten blitt en liten industri. Men det er greit å huske hvor du kommer fra, sier Aleksander­sen.

Trommeslag­eren i Sambandet, Steinar Krokstad, har bodd i Bergen i flere tiår og har en viktig funksjon i bandet utenom det musikalske.

–Steinar, som virkelig er en flott fyr, er verneombud. Blir det konflikter internt, er han en bauta. Musikerne i bandet bor ganske spredt, fra Brønnøysun­d i nord til Spania i sør. I prinsippet spiller vi bare mellom 10. juni og 10. oktober. Så trenger vi pause, sier Aleksander­sen.

Ikke med på trønderhyl­lest

For kort tid siden dukket det opp en lokalpatri­otisk vise på

 ??  ?? ROCKER BERGEN: Åge Aleksander­sen tar med seg Sambandet til Bastionen i august. Bildet er tatt da Åge og Sambandet hadde konsert i Royal Albert Hall i 2016.
ROCKER BERGEN: Åge Aleksander­sen tar med seg Sambandet til Bastionen i august. Bildet er tatt da Åge og Sambandet hadde konsert i Royal Albert Hall i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway