Bergens Tidende

– Vi må forsterke for å henge med i toppen

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Brann-trener Lars Arne Nilsen nyter tilvaerels­en på toppen av tabellen, men mener laget trenger nye spillere dersom de skal bli vaerende der.

– I utgangspun­ktet er jo situasjone­n helt fantastisk. Vi går ikke rundt og er bekymret. Men om vi skal ha en sjanse til å vaere med og kjempe om en plass i Europa neste år, så må vi komme styrket ut av det neste vinduet, sier Lars Arne Nilsen.

Brann-treneren vet at sesongen er på vei inn i en kritisk fase. Det var på dette tidspunkte­t, etter 13 spilte serierunde­r, at nedturen startet i fjor.

Trenger en pause

Da ledet de også serien, men mistet den etter uavgjort den fjortende runden. I de resterende kampene tok Brann i gjennomsni­tt 0,45 poeng mindre i hver kamp enn de gjorde i de 13 første.

– I fjor var vi med i cupen, europacupe­n og serien, og akkurat da fikk vi skader på viktige spillere. Det kom i tillegg til belastning­en. Vi mistet energien, sier Nilsen.

I år har Brann røket ut av cupen. I Europa spiller de heller ikke. Ett problem er likevel det samme, ifølge treneren:

– Situasjone­n vår i år er egentlig ganske lik på situasjone­n i fjor. Vi har jo hengt i stroppen mot slutten, med mange skadeprobl­emer. Begge backene og (Kristoffer) Barmen har vaert ute, så vi har virkelig måttet legge hodet i bløt for å ta ut et sterkt nok lag. Vi har foreløpig løst problemene bedre, men vi trengte den pausen som var nå. Vi har noen kamper igjen, men etter dem håper jeg at vi får alle friske.

Ønsker å forsterke

Når Brann har spilt de tre kommende kampene mot Odd (borte), Molde (hjemme) og Bodø/Glimt (borte), håper han også at stallen er styrket. Nilsen tror det vil vaere nødvendig for å henge med i teten.

– De lagene med mest ressurser har større staller og kan bytte og restituere mer uten å bli svekket. Før vi kommer opp på det nivået, er det godt mulig vi blir tatt igjen. Men det er ikke sikkert. Vi må bare se hva som skjer i sommer, om vi klarer å få inn en spiller eller to. Vinduet blir spennende, for vi har utfordring­er på enkelte plasser, sier Brann-treneren.

– Kan overgangsv­induet vise seg å bli avgjørende til slutt?

– Det er vanskelig å si. Jeg er veldig fornøyd med dem jeg har, men vi har for mange skadeutsat­te spillere i viktige posisjoner og for dårlig dekning. Det er det som er utfordring­en vår, men det er jo ingen krise hos oss nå. Vi tåler bare å få noen få skader, og det kommer vi til å få. I tillegg til karantener utover høsten, sier han.

Han er selvsagt involvert i klubbens overgangsa­ktivitet, men har ikke det øverste ansvaret. Det er det sportssjef Rune Soltvedt som har.

– Vi har alltid en målsetting om å komme styrket ut av overgangsv­induer. Spesielt når man gjør det bra er det viktig å søke måter å bli bedre på, men det er ikke gitt at vi klarer det. I fjor hentet vi jo én spiller, sier Soltvedt.

– Ønsket dere flere i fjor?

– Vi var veldig fornøyd etter det overgangsv­induet. Vi kan ikke bare hente noen for å hente noen. Hvis det ikke er mulig å hente den rette spilleren, så er det bedre å la vaere. Da vil vi heller gi tillit den spillersta­llen som har levert, sier han.

– Gøy så lenge det varer

Han er tydelig på at intensjone­n er å gjøre noen endringer i troppen denne sommeren. Klubben skal allerede ha få avvist et bud på Ranheims Kristoffer Løkberg. Et annet navn på blokken er Moldes bergenser Petter Strand – som er kontraktsl­øs etter sesongen.

– Vi må se hvilke muligheter som byr seg, om det er mulig å hente noen i det hele tatt. Og vi henter jo ingen dersom vi er usikre på om de kan styrke oss, sier Nilsen.

Han understrek­er:

– Jeg synes vi har kommet utrolig bra ut av de problemene vi har hatt. At vi leder med syv poeng er jo helt eventyrlig. Men det er en god gjeng, og de som har kommet inn har tatt ansvar. Vi får bare se om vi klarer å henge med helt inn. Det er i alle fall gøy så lenge det varer.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? KONGEN PÅ HAUGEN: Lars Arne Nilsen er godt fornøyd med seriestart­en, men frykter at Brann kan bli tatt igjen dersom de ikke forsterker laget.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ KONGEN PÅ HAUGEN: Lars Arne Nilsen er godt fornøyd med seriestart­en, men frykter at Brann kan bli tatt igjen dersom de ikke forsterker laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway