Bergens Tidende

Bråk i Innovasjon Norge

-

Ansettelse­n av Norges rikeste kvinne uten at jobben var lyst ut, har skapt bråk rundt Innovasjon Norge. Tillitsval­gte ber ledelsen om å revurdere ansettelse­n.

Mandag formiddag hadde de tillitsval­gte i det statlige selskapet Innovasjon Norge et møte med ledelsen for å få en redegjørel­se om omstendigh­etene rundt ansettelse­n av Katharina G. Andresen.

Etter møtet, der de tillitsval­gte fikk orienterin­g av administre­rende direktør Anita Krohn Traaseth, skrev de i et brev til de ansatte at de anbefalte overfor ledelsen å revurdere ansettelse­n av Andresen, skriver Dagens Naeringsli­v.

– Omdømmetap

«De tillitsval­gte vurderer at denne saken har en stor omdømmeris­iko for Innovasjon Norge», heter det blant annet i brevet. Tidligere mandag ble det kjent at ansettelse­n skal tas opp på fredagens styremøte i Innovasjon Norge.

Styreleder Gunnar Bovim i Innovasjon Norge sier til DN at saken ikke er diskutert i styret, men at han går ut fra at det kommer en redegjørel­se fra administra­sjonen på styremøtet fredag.

Saken dreier seg om ansettelse­n av Norges rikeste kvinne, Ferd-arvingen Katharina G. Andresen (23), i en seksmånede­rs deltidssti­lling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

Hun har selv ikke kommentert saken, bortsett fra på Twitter, der hun søndag skrev «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow.».

Ikke utlyst

Andresen fikk først tilbud om jobb i ti måneder. Men fordi stillingen ikke var lyst ut, ble jobbtilbud­et ifølge DN justert ned til et halvt år. Dermed kommer selskapet innenfor en såkalt administra­tiv ansettelse som ikke trenger å lyses ut.

Bovim har ingen annen kommentar til saken enn at han avventer redegjørel­sen. Administre­rende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge har tidligere uttalt til DN at hun ikke kjenner detaljene i saken, ettersom det er HR-avdelingen­s ansvar.

Flere eksperter har overfor E24 fremholdt at det er grunn til å stille spørsmål ved ansettelse­sprosessen og en justering av kontrakten­s lengde for å omgå kravet til utlysning. NTB

 ??  ?? Nawzad har oppkalt restaurant­en sin etter Doner-kjøtt som blir brukt i ekte tyrkisk kebab. Anita Krohn Traaseth
Nawzad har oppkalt restaurant­en sin etter Doner-kjøtt som blir brukt i ekte tyrkisk kebab. Anita Krohn Traaseth

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway