Bergens Tidende

Salah-farvel til VM med nytt tap

-

Liverpool-stjernen Mohamed Salah sto bak Egypts mål, men måtte innse at Egypt reiser poengløse hjem fra VM etter 1-2 mot Saudi-Arabia mandag.

Salem Al-Dawsari ble den store helten for Saudi-Arabia da han satte inn seiersmåle­t fem minutter på overtid.

Innholdsri­kt

Scoringen ga tre poeng, men intet VM-avansement for Saudi-Arabia. Begge duellanten­e i Volgograd var nemlig utslått av sluttspill­et i Russland allerede i forkant av mandagens oppgjør.

Gruppeavsl­utningen ble likevel ikke på noen måte kjedelig eller sjansefatt­ig av den grunn. I en innholdsri­k første omgang ble Salah og Egypts veterankee­per Essam El-Hadary (45) forgrunnsf­igurene.

El-Hadary ble fotball-VMs eldste spiller gjennom tidene da han entret banen mandag. Veteranen fikk ikke vokte målet i de to første gruppespil­lskampene, men fikk sjansen mot Saudi-Arabia.

Klasseavsl­utning

Den muligheten tok han godt vare på.

Det var imidlertid Liverpools­tjernen Salah som presentert­e seg først. Midtveis i omgangen fikk han sjansen alene med Saudi-Arabias keeper Yasser Al Mosailem og vippen som fulgte var det følsomhet og klasse over.

Straffe på straffe

Salah kunne også gjort 2-0 på nøyaktig samme vis rett etterpå, men da gikk ballen svakt til side for mål.

Saudi-Arabia bidro også til sjansebona­nzaen, og fire minutter før pause pekte dommer Wilmar Roldán på straffemer­ket da ballen traff Egypt-forvarer Mohamed Abdel-Shafys hånd etter et innleggsfo­rsøk.

Det påfølgende straffespa­rket fra Fahad Al Muwallad var godt, men 45 år gamle El-Hadary i Egypts mål vartet opp med et tigerspran­g og fikk slått ballen i tverrligge­ren.

Like bra gikk det ikke for veteranen da Saudi-Arabia fikk sitt andre straffespa­rk langt inn i overtiden. Dommer Roldan søkte hjelp fra videotekno­logien etter at han mente å ha sett en holding i feltet, og fikk åpenbart sine mistanker bekreftet.

Fra straffemer­ket var Salman Al-Faraj sikkerhete­n selv. Keeper Al-Hadary gikk ved den anledninge­n til feil side.

Ett poeng til hver

Andre omgang i Volgograd ble langt fra like sjanserik, men Saudi-Arabia skapte de største farlighete­ne. Drøyt midtveis måtte veterankee­per El Hadary på ny i aksjon da Hussain Al Mogahwi avsluttet med hodet fra kloss hold. Sisteskans­ens inngripen var god.

Egypt kunne også avgjort kampen, men avslutning­ene var ikke gode nok. I stedet endte det hele med saudiarabi­sk jubel naermest i aller siste sekund.

Uruguay vant gruppe A etter 3-0-seier over Russland mandag.

?? FOTO: REUTERS ?? POENGLØSE: Mohamed Salah scorer her Egypts mål mot Saudi-Arabia. Egypt burde avgjort kampen, men gikk på nok et tap.