Bergens Tidende

Må redusere teaterbygg – fjerne

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

Hordaland Teater skal utvide Logen i høst, men møter motstand fra Bergen kommune. I de nye planene er det ikke plass til verken teatersjef eller direktør.

Teatret må redusere byggehøyde og omfang på det planlagte nybygget.

– Vi er klar over grensene i regulering­splanen, men hadde likevel håpet at kommunen ville godta unntakene vi søkte om. Logen er et bygg fra 1880-årene. Skal vi kunne lage et moderne teater der, må det tas grep, sier direktør på Hordaland Teater, Atle Marøen.

60 millioner kroner

Da Hordaland Teater i 2016 flyttet inn i Logen på Øvre Ole Bulls plass, var det en forutsetni­ng fra teatrets side at de fikk reise et midlertidi­g tilbygg i bakgården – til skuespille­rgarderobe­r, prøvesal, bakscene, naerlager, verksted, systue, kostymelag­er og kontorer til teatrets ansatte. Ellers hadde det ikke vaert plass.

Kostnadene for hele renovering­sprosjekte­t er 60 millioner kroner. I høst fikk teatersale­n et nytt, stort amfi, og ny bar kom på plass. Det samme med en oppusset foaje.

Hordaland Teater har også overtatt driften av Logen bar i tredje etasje.

Nå skulle teatret i gang med det store prosjektet – å bygge nytt i bakgården.

– Tilbygget begynner i andre etasje. Vi skal ha en heisanordn­ing slik at vi kan få fraktet inn kulisser, rigger og liknende i dagens Logen, sier Marøen.

– Må kompromiss­e

På gateplan skal det fremdeles

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway