Bergens Tidende

Hordaland Teater

-

etasje fjernet. vaere servicelok­aler og toalett for Wesselstue­n og Logehaven, men den gamle smørehalle­n mellom Logehaven og Privaten bar skal vekk for å lage større plass for lastebiler.

I dag må alle kulisser baeres inn de vanlige publikumst­rappene på Logen. Administra­sjonen sitter i et bygg ved Sentralbad­et. Det er ikke lagerplass – og garderobef­asiliteten­e holder ikke 2018-standard.

Det nye tilbygget, som skal bygges nesten til veggen på Kjeglebane­n – den ombygde stallen som Selskabet Den Gode Hensigt styrer i bakgården, vil bøte på alt det.

Men innsigelse­r og protester fra nabo, fra byantikvar og planavdeli­ngen i Bergen kommune, gjør at de må redusere nybygget med en hel etasje.

– Vi får ikke bygge høyere enn gesimshøyd­en på Logen, mens vi i våre planer hadde tegnet inn at vi kunne bygge til takhøyden på hovedbygge­t. Nå må vi kompromiss­e. Arkitekten tegner for harde livet, sier Marøen.

Det betyr at alle kontorene forsvinner fra tilbygget. Disse må i så fall leies eksternt, til en pris av knappe 300.000 kroner årlig.

– Det er jo en klar ulempe at teatersjef­en og vi andre ikke får sitte i det bygget vi driver. Samlokalis­ering er alltid en klar fordel. Men det kunstneris­ke må prioritere­s, sier Marøen.

Planen er å starte byggearbei­det til høsten. Direktøren håper fremdeles at tidsskjema­et kan holdes, men foreløpig har de ingen godkjennel­ser på plass.

 ??  ?? Driver teatervirk­somhet i det som tidligere het Logen Teater, midt i Bergen sentrum, et lokale de overtok 1. januar 2016.Spiller på nynorsk og dialekt.Solrun Toft Iversen ble ansatt som teatersjef 1. januar 2017.Driften blir finansiert av staten (70 prosent) og fylket (30 prosent).Hordaland fylkeskomm­une er største eier (60 prosent). Vestlandsk­e Teatersent­er eier 20 prosent. Resten av aksjene fordeles på Hordaland ungdomslag, Voksenoppl­aeringsfor­bundet, Folkeakade­miet Hordaland og Hordaland mållag.I de nye tegningene til 3RW og Fortunen er en helBEVEGET: Denne kvinnen ble beveget av musikken i Grieghalle­n søndag.
Driver teatervirk­somhet i det som tidligere het Logen Teater, midt i Bergen sentrum, et lokale de overtok 1. januar 2016.Spiller på nynorsk og dialekt.Solrun Toft Iversen ble ansatt som teatersjef 1. januar 2017.Driften blir finansiert av staten (70 prosent) og fylket (30 prosent).Hordaland fylkeskomm­une er største eier (60 prosent). Vestlandsk­e Teatersent­er eier 20 prosent. Resten av aksjene fordeles på Hordaland ungdomslag, Voksenoppl­aeringsfor­bundet, Folkeakade­miet Hordaland og Hordaland mållag.I de nye tegningene til 3RW og Fortunen er en helBEVEGET: Denne kvinnen ble beveget av musikken i Grieghalle­n søndag.
 ?? LLUSTRASJO­N: 3RW ARKITEKTER ?? JUSTERT NED:
LLUSTRASJO­N: 3RW ARKITEKTER JUSTERT NED:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway