Bergens Tidende

Kaos-Høyre, eller bevisst dobbeltkom­munikasjon?

- EMIL GADOLIN GEIR STEINAR DALE

Nestleder i Arbeiderpa­rtiet i Bergen

leder av komité for miljø og byutviklin­g (Ap) reaksjoner internt i Bergen Høyre. I fylket forsikrer Høyre om at de fortsatt er for videre utbygging.

Nylig rykket stortingsp­olitikeren Ove Trellevik (H) ut for å si at nabokommun­ene til Bergen bør si nei til byvekstavt­alen. Mandag gikk to andre stortingsp­olitikere ut og avviste utspillet fra Trellevik.

Vi har nok flere utspill i vente. I Bergen og Hordaland Høyre ser vi én av to ting: Enten så er det fullstendi­g kaos og uenighet internt i partiet, eller så er det dobbeltkom­munikasjon av første klasse.

DET ER SELVSAGT helt kurant å ha uenighet internt i et parti. På en annen side er det fullstendi­g uakseptabe­lt at et stort parti som Høyre inviterer til middag, for å så løpe fra regningen. Vi kan ikke ha en regjering som stiller rigide krav, mens «Kaos-Høyre» lokalt forsøker alt de kan for å undergrave sine egne politikere nasjonalt. De kan ikke forplikte seg til å begrense biltrafikk­en, samtidig som de undergrave­r viktige tiltak for å få det til.

Det blir litt som når Frp lokalt stemmer imot bompenger til Sotrasamba­ndet, mens samferdsel­sminister fra Frp slår fast at nesten halvparten av prosjektet må dekkes med bompenger. HVIS DET ER DOBBELTKOM­MUNIKASJON, er det uredelig overfor velgerne. I Bergen og i omegnskomm­unene er det langt ifra alle som er fornøyd med bompenger og nye bomstasjon­er. Selv har Ap tatt til orde for et nytt system med veiprising som er langt mer rettferdig og som ikke rammer vilkårlig. Vi har også foreslått at staten bør ta en større del av regningen, men Høyre og Frp stemte imot.

Folk i Bergen og Hordaland har forventnin­ger til de store partiene. Det må vaere en sammenheng i politikken og vi må ta ansvar for det vi gjør og har gjort – også når det er vanskelig.

 ??  ?? KAOS: I Bergen og Hordaland Høyre ser vi én av to ting: Enten så er det fullstendi­g kaos og uenighet internt i partiet, eller så er det dobbeltkom­munikasjon av første klasse.
KAOS: I Bergen og Hordaland Høyre ser vi én av to ting: Enten så er det fullstendi­g kaos og uenighet internt i partiet, eller så er det dobbeltkom­munikasjon av første klasse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway