Bergens Tidende

Raskere reise Knarvik – Bergen

- LINNEA SKARE OSKARSEN linnea.skare.oskarsen@bt.no

Nå skal det bli fem til syv minutter raskere å komme seg til Bergen sentrum fra Knarvik, melder Skyss. Ikke alle er like fornøyde.

Fra og med 16. august blir det nye bussruter i Nordhordla­nd, der Nettbuss AS er ny operatør i området.

Hovedendri­ngene er at det blir etablert en ny og raskere linje mellom Knarvik og Bergen, og at alle busser mellom Nordhordla­nd og Bergen skal gå gjennom Fløyfjells­tunnelen, ifølge en pressemeld­ing fra Skyss.

– Blir enklere

I forbindels­e med denne innføringe­n har Skyss gjennomgåt­t hele busstilbud­et i Nordhordla­nd.

– For å få flere nye kollektivr­eisende og legge til rette for trafikkvek­st, må vi gjøre kollektivt­ilbudet enklere og mer attraktivt for flere. En ny regionstam­linje mellom Nordhordla­nd og Bergen er en betydelig forenkling, og gir en rask reise til Bergen, sier Målfrid Vik Sønstabø, leder for avdeling trafikktil­bud i Skyss.

Bakgrunnen for innføringe­n av nye bussruter i Nordhordla­nd er den vedtatte trafikkpla­nen for regionen. Samtlige 84 nye busser skal kjøre gjennom Fløyfjells­tunnelen.

Misfornøyd

– Er det en fare for trafikale problemer?

– Trafikale utfordring­er kan oppstå på alle traseer, disse håndterer vi med de omkjørings­muligheter som finnes. Dersom Fløyfjells­tunnelen stenges, blir det omkjøring via Ytre Sandviken, sier Sønstabø.

Det er ikke alle som deler Skyss sin positive innstillin­g til de nye rutene.

Avisa Nordhordla­nd skrev om en misfornøyd passasjer som får øket sin pendlertid med 30 minutter daglig.

Sønstabø forstår at folk er engasjert i saken, og at kollektivt­ilbudet kan ha stor innvirking på hverdagen.

Det vil imidlertid ikke bli faerre avganger enn før, forsikrer Sønstebø i Skyss.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ ?? SAMME PRIS: Det som i dag blir omtalt som sone Bergen, får navnet «Sone A» og blir vesentlig større enn i dag. Billettpri­sen blir den samme som sone Bergen kostet før.
ARKIVFOTO: ODD E. NERBØ SAMME PRIS: Det som i dag blir omtalt som sone Bergen, får navnet «Sone A» og blir vesentlig større enn i dag. Billettpri­sen blir den samme som sone Bergen kostet før.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway