Bergens Tidende

Entatoren brukte var en stor tabbe.

-

Han fortalte at han måtte slutte på dagen.

Offisielt var begrunnels­en at han måtte starte i en ny jobb raskere enn planlagt.

Samtidig fikk også kollegaen Vasilij Utkin sparken med øyeblikkel­ig virkning. Han skulle egentlig vaert en frontfigur under VM, og medvirket på forhånd i reklameinn­slag og TV-show.

Hva gjorde Kreml?

Utkin fikk bare kommentere én kamp.

– Dere vil selvfølgel­ig vite hva som skjedde. Men jeg vil ikke snakke om det, sa Utkin på sin populaere YouTube-kanal.

Ordren om å sparke sportskomm­entatorene kom helt fra toppen i Kreml, sier to uavhengige kilder i Første kanal til BBC.

Mannen som ringte, var en av president Vladimir Putins naermeste sjefer med ansvar for medier. Ifølge BBC sørget han for å fjerne kommentato­ren ved å gå til Gazprom-Media, som styrer den Putin-kontroller­te TV-kanalen.

Det statlige gigantsels­kapet Rostek, som styres av en gammel KGB-venn fra tiden Putin var stasjonert i Dresden på 1980-tallet, skal også ha vaert involvert for å renske rekkene av sportskomm­entatorer som Kreml ikke ønsker.

Russiske myndighete­r mener denne saken bare er oppspinn og russofobis­k propaganda laget for å skade VM.

 ?? FOTO: IVAN SEKRETAREV, BILDBYRÅN ??
FOTO: IVAN SEKRETAREV, BILDBYRÅN
 ??  ?? Den russiske fotballkom­mentatoren Vasilij Utkin ble fjernet på dagen etter Navalnyj-skandalen under VM-kampen mellom Tyskland og Mexico.
Den russiske fotballkom­mentatoren Vasilij Utkin ble fjernet på dagen etter Navalnyj-skandalen under VM-kampen mellom Tyskland og Mexico.
 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? PUTIN-KRITIKER: Den russiske opposisjon­spolitiker­en og korrupsjon­sjegeren Aleksej Navalnyj.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX PUTIN-KRITIKER: Den russiske opposisjon­spolitiker­en og korrupsjon­sjegeren Aleksej Navalnyj.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway