Bergens Tidende

Dang og Furdal sikret poeng

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no

Etter to strake hjemmeseir­e og bortetap sikret Alexander Dang og Johnny Furdal Nest-poeng borte mot Mjøndalen (3-3).

Siden Brann rykket ned på Isachsen stadion i 2014 har ingen lag fra Bergen og omegn vunnet en kamp borte mot Mjøndalen. Faktisk har Mjøndalen vunnet samtlige kamper både i cup og serie mot Nest-Sotra, Åsane og Brann.

Det var før Nest-Sotra med Alexander Dang i spissen tok turen til Nedre Eiker tirsdag kveld.

Målrikt før pause

I fjor banket Alexander Dang inn 21 scoringer på 25 kamper. I år har det gått litt tråere med spissen med fire scoringer på de første 13 kampene. I den 14. serierunde­n mot Mjøndalen slo derimot Dang til for fullt.

Det gjorde han etter at Mjøndalen tok ledelsen midtveis i første omgang. PMed ti minutter til pause satt Dang inn sitt første mål, også på halvvolley. Johnny Furdal fant Bjarte Haugsdal på offensivt løp med en høy gjennombru­ddspasning. Haugsdal headet kontroller­t ned til Dang som utliknet ved å banke ballen ned i lengste hjørnet.

Like før pause skulle alt handle om Mjøndalens Sondre Solholm Johansen. Først satt han inn 2–1 til Mjøndalen på heading fra corner i det 43. minuttet, før han ble løpt i fra av Alexander Dang som iskaldt satt ballen i mål til 2–2 på overtid i førsteomga­ng.

Offensivt bytte

Nest-Sotra har slippet inn syv mål på de siste to bortekampe­ne. Der endte det med tap mot Tromsdalen og Jerv.

Nest-trener Steffen Landro tok grep, og startet med fem forsvarere fra start mot Mjøndalen. Etter to nye innslupne mål gikk han derimot over til fire bak ti minutter etter pause da Sondre Liseth kom inn for Kristoffer Bidne.

Da hjelper det ikke at keeper Selvik fumler i feltet på et hjørnespar­k. Nedfallsfr­ukten havnet hos Quint Jansen som enkelt sendte Mjøndalen i ledelsen for tredje gang til 3–2.

I samme spor skulle kampen fortsette, og Nest utliknet igjen. Denne gang ved Johnny Furdal som på utsøkt vis banket ballen i nettaket etter å ha kontroller­t ballen på lekent vis.