Bergens Tidende

Samarbeide­r med dansk UFC-fighter med spesiell svart belte-rekord

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto BJØRN ERIK LARSEN

bergensere­n.

– Fantastisk å få Mads Burnell til Bergen, sier Alexander Jacobsen, som har signert ny avtale om fem MMAkamper.

I den ene enden av kampsports­enter smeller det i en boksesekk, i den andre ligger Jacobsen (30) med danske Mads Burnell (24) over seg. På planen står grappling, en form for bryting som handler om å få kontroll på motstander­en, som er helt essensiell i MMA (Mixed Martial Arts).

– Det er viktig å laere av andre, for ingen fightere er like, sier Burnell.

Blant de raskeste

De to møttes gjennom felles bekjente og har møttes flere ganger for å trene sammen, men konkurrere­r på ulike nivå. Jacobsen konkurrere­r i Cage Warriors, Europas største MMA-promotør, mens Burnell for et år siden signerte avtale med UFC (Ultimate Fighting Championsh­ip), verdens største MMA-organisasj­on.

– Det er fantastisk å få han til Bergen. Jeg kan bistå med boksing, mens Mads bistår mye med grappling, bryting og MMA-forståelse, sier Jacobsen.

Grappling er en sentral del av jiu-jitsu, en kampsport dansken har bemerket seg i.

– Han er en av dem som raskest kvalifiser­te seg til svart belte, sier Jacobsen.

Tre år brukte Burnell, som plasserer han på topplisten av dem som raskest har tatt gradene i jiu-jitsu.

– Jeg fikk det av Chris Haueter, en legende som var blant de første amerikaner­ne som klarte svart belte, sier Burnell.

Vil ikke sitte på sidelinjen

Målet til Jacobsen er å kunne gå kamper på samme nivå som Burnell, men bergensere­n stresser ikke.

– UFC har vaert i kontakt med meg, og det er målet, men det ligger lenger fremme. Skal jeg inn i UFC, skal det vaere for å gå kamper, ikke for å sitte på sidelinjen, sier Jacobsen.

Jacobsen signerte nylig en ny avtale om fem kamper i Cage Warriors.

– Han er en spennende fighter, og med et par seirer til så tror jeg han kan nå UFC, men det er ikke opp til meg å bestemme, sier Burnell.

Inspirasjo­n

Dansken har vaert i Bergen den siste uken, hans første besøk i Norge.

Han setter pris på stemningen, men vaeret er han så langt mindre imponert over. I helgen hadde han et seminar for de yngre utøverne i Bergen MMA.

– Besøket betyr mye for Alex og hans progresjon, men det betyr også mye for MMAmiljøet og de unge utøverne, som blir inspirerte, sier Niclas Johansson, hovedtrene­r Jacobsen.

– Det er alltid kjekt å dele kunnskap med folk som er ivrige etter å laere, sier Burnell.

– Det er flere herfra jeg har stor tro på vil komme etter hvert, og det er gøy, sier Jacobsen.

– God form

for Nå venter begge MMA-utøverne på deres neste kamp. For Jacobsen kan det bli i London i juli, men tiden er knapp. Da er Liverpool i september neste mulighet.

– Jeg er i god form, sier han.

 ??  ?? – YDMYK: Samarbeid mellom utøvere er ikke uvanlig. – Alle drømmer om å bli best, så det handler om å vaere ydmyk, samarbeid og respekt, sier Alexander Jacobsen.
– YDMYK: Samarbeid mellom utøvere er ikke uvanlig. – Alle drømmer om å bli best, så det handler om å vaere ydmyk, samarbeid og respekt, sier Alexander Jacobsen.
 ??  ?? NY TRENING: Mads Burnell (unders) og Alexander Jacobsen har trent sammen flere ganger. – Planen er å reise ned til København i august, sier
NY TRENING: Mads Burnell (unders) og Alexander Jacobsen har trent sammen flere ganger. – Planen er å reise ned til København i august, sier

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway