Bergens Tidende

17-åringen fra Bergen er sommerens s

- KJETIL K. ULLEBØ kjetil.ullebo@bt.no foto GEIR MARTIN STRANDE

Halie spiller mer enn 20 konserter i sommer. Med seg på turen har hun en nyskrevet avtale med verdens største musikkforl­ag.

Festivalso­mmeren er for alvor over oss. Og sommerens mest travle bergensmus­iker er trolig en 17-åring fra Minde. I sommer skal Hannah Emilie Grung, bedre kjent som Halie, reise Norge rundt. Fra Lofoten i nord, til Grimstad i sør. Hun har allerede spilt på tre festivaler, inkludert Bergenfest, og har 15 igjen.

I tillegg blir det flere konserter utenom festivalen­e.

– Det blir hektisk, men det er jo dette jeg vil holde på med. Det er dette jeg elsker, sier Halie til BT.

Sommeren blir litt som en lang bilferie, og Halie foretrekke­r å kjøre bil. Men når Halie i slutten av juli skal spille på Høllafest i Lofoten den ene dagen og Utkantfest­ivalen i Gulen dagen etter, er det ingen bønn.

– Da må jeg tvinge meg selv opp i et fly, sier Halie og ler.

– Og det er ikke bra?

– Nei, jeg har flyskrekk. Og hadde jeg vaert gammel nok til å ha lappen, hadde jeg vurdert å leie min egen og kjørt gjennom Norge. Men i noen tilfeller har man vel ikke noe valg, sier Halie.

La ut video på Facebook

I 2016 gikk Hannah Emilie Grung på scenen på Mandagsklu­bben på Lille Ole Bull, bare 15 år gammel. Hun fremførte blant annet en coverversj­on av Chris Isaaks «Wicked Game». Opptredene­n ble filmet og lagt ut på Facebook, og hun ble oppdaget av Frøy Johnsen i Made Management. Ikke lenge etter var hun blitt en del av samme stall som blant andre Sigrid og Aurora.

– Hverdagen har endret seg. Det er enten skole eller øving hele tiden. Og hvis jeg har fri, ender jeg som oftest opp med å tenke på musikk uansett. Jeg begynner å jobbe litt med en idé, eller kanskje jeg skriver en hel låt, sier Halie.

 ??  ?? ALLE DE STØRSTE: Hannah Emilie Grung, også kjent som Halie, skal spille på alle de store norske festivalen­e i sommer.
ALLE DE STØRSTE: Hannah Emilie Grung, også kjent som Halie, skal spille på alle de store norske festivalen­e i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway