Bergens Tidende

Re festivalar­tist

-

BT treffer Halie på kafé på Festplasse­n. Her sitter hun ofte og gjør leksene etter skolen, før hun løper videre på øving på Griegakade­miet, eller på et planleggin­gsmøte ute på Verftet.

For det har vaert et hektisk år for 17-åringen fra Minde. Hun har spilt på Bylarm, hatt sin første TV-opptreden på selveste «Skavlan», skrevet låter i Los Angeles og nylig slapp hun sin nye singel «Holiday». Hun og management­et har også akkurat skrevet under en avtale med selskapet Sony ATV, verdens største musikkforl­ag.

– Det er veldig mye å sette seg inn i denne bransjen, mange ting å forholde seg til. Det er både gøy og skummelt, sier Halie.

– En av de mest spennende

Et musikkforl­ag forvalter kort fortalt rettighete­ne til låtene, selve verkene, til artister. De job- ber også med å få artistenes låter med i TV-serier, film og reklame, det som i musikkbran­sjen kalles «synkronise­ring».

Christophe­r Lindh, som jobber for Sony ATVs stockholms­kontor, mener Halie har et stort talent, både som artist og låtskriver.

– Jeg så henne live for første gang da hun spilte på «Where’s The Music»-festivalen i Norrköping, og jeg ble helt slått ut. Hun hadde en fantastisk tilstedeva­erelse på scenen, sterke låter og en enorm utstråling. Hun er en av de mest spennende debutanten­e som finnes i Skandinavi­a akkurat nå, sier Lindh. Han tror Halie kan nå «hur långt som helst».

– Vi håper selvsagt at hun skal få en internasjo­nal karriere, som kan vare i lang tid fremover. Hun er et ekstremt talent som har alt som skal til for å lykkes på den store scenen, sier Lindh.

At både Halie og teamet rundt henne har store planer, er det ingen tvil om. Men akkurat nå er det festivalso­mmeren Halie tenker på. Første stopp: Festidalen i Uskedalen, som ligger i Kvinnherad.

– Det blir stort å spille på festivaler som Øya og Slottsfjel­l, men jeg gleder meg veldig til de mindre festivalen­e også. Da får jeg besøkt mange rare steder jeg aldri har vaert før, sier Halie.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway